maritbet girişmaritbet
TEM'in metruk AVM'si yıkılıyor, lüks proje olacak!

TEM'in metruk AVM'si yıkılıyor, lüks proje olacak!

Sultangazi'de yıllardır inşaat halinde duran ve bir türlü tamamlanıp açılmayan Forum TEM AVM'nin olduğu arsa artık bambaşka bir projeye dönüştürülüyor

Nata Holding'in geçen yıl 47 milyon Euro'ya satın aldığı Forum TEM AVM arsasında Gül Proje ortaklığıyla rezidans ve ofis yapılacak. 

AVM olarak başladı, konut olarak bitecek

Alışveriş merkezi olması planlanan ancak yüklenici firmanın mali krizi nedeniyle yarım kalan Forum TEM AVM'nin 60 bin metrekarelik kapalı alanı inşa edilmişti. 2007 yılından bu yana inşaat halinde duran bu alanların yıkım çalışmaları başladı. 

Toplamda 3 ay sürecek yıkım çalışmaları ardından Nata Holding ile Gül Proje burada rezidans ve ofis çalışmalarına başlayacak. 

forum tem avm
2008 yılında Forum TEM AVM çalışmaları sürerken...

Karadeniz Hafriyat Genel Müdürü Rüstem Karadeniz, "Biz de şimdi yıkım işini yürütüyoruz. Burası toplamda 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir bina. Yıkımı yapılan bu binanın yerine konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan kompleks bir yapı inşa edilecek. Buradaki ana yükleniciler Nata Holding ve Gül Proje olacak. Biz Karadeniz Hafriyat olarak burada 60 bin metrekare alan üzerine kurulu binaların yıkımı ve hafriyatının taşınmasından sorumlu olarak çalışıyoruz. Çalışmaların şimdiye kadar yüzde 80'lik kısmın yıkımını tamamladık. Yıkımını yaptığımız binaların en yükseği dört katlı. Burası geniş bir yapı. Bu yapının önde kalan kısımları dört kat iken, arkaya doğru kat sayısı azalarak ikiye düşüyor" diye konuştu.

avm yıkımıMetruk AVM'de yıkım çalışmaları

Projenin adı TEM Point!

73 bin 400 metrekare arsa alanına sahip olan metruk AVM'nin arsasında yapılacak olan projenin adı TEM Point olarak açıklandı. 5 bloktan meydana gelecek olan projenin yatırım değeri 240 milyon lira. 

TEM'in hemen yanındaki TEM Point'te 768 adet konut, 123 metrekare ticari alan ve 14 bin metrekare otel alanı bulunacak.

tem point
TEM Point tamamlandığında böyle olacak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TEM'in metruk AVM'si yıkılıyor, lüks proje olacak!
  • 20.08.2015 11:57

TEM'in metruk AVM'si yıkılıyor, lüks proje olacak!

Sultangazi'de yıllardır inşaat halinde duran ve bir türlü tamamlanıp açılmayan F ...