maritbet girişmaritbet
Symbol Kocaeli, 3 bin kişiyi istihdam edecek!

Symbol Kocaeli, 3 bin kişiyi istihdam edecek!

Kavanlar Holding, Kocaeli’de içinde otel, hastane, AVM, kongre ve performans merkezi ve yapı marketin bulunduğu 5 sac ayaklı projeyi hayata geçiriyor.

Kavanlar Holding, Kocaeli'de 1 milyar liralık yatırımla 5 sac ayaklık Symbol Kocaeli projesini hayata geçiriyor. İçinde AVM, otel, hastane kongre ve performans merkezi ve yapı marketin bulunacağı projenin ilk etabı 28 Mayıs'ta açılacak. 2 parsel 77 dönüm üstünde yapılan projenin bitirilmesi için sahada günlük ortalama bin 700 kişi çalışıyor. Proje tamamlandığında toplam 3 bin kişinin istihdam edilmesi öngörülürken, hastanenin işletmesini Medical Park, otelin işletmesini Hampton by Hilton yapacak. Yıllık 10 milyon ziyaretçi beklenen Symbol Kocaeli projesinin AVM ayağında 150- 160 mağaza olacak. Symbol Kocaeli, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 28 dakikalık bir mesafede konumlanmış. 

Projenin detayları hakkında DÜNYA'ya bilgi veren Kavanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, arazide bir dönem Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen'in sahibi olduğu Maga Deri'nin fabrikası olduğunu söyledi. Bu alanı daha sonra İztop kooperatifinin satın aldığını belirten Kavan, “2 parselde yaklaşık 77 dönümlük bir alan. Bu kooperatif 16 yıl sorunlarını çözememiş. Arazi atıl durumdaydı. Kooperatifin 528 üyesi var. Biz onlara hisseleri oranında Kocaeli'de geliştirdiğimiz bin 568 konutluk Kavanium projemizden daire verdik” dedi. 

Birçok Avrupa şehrinden teklif var 

Symbol Kocaeli projesinde finale doğru gittiklerini belirten Kavan, 28 Mayıs'ta AVM'nin açılışını yapacaklarını söyledi. Sahada günlük ortalama bin 700 kişinin çalıştığını ifade eden Cengiz Kavan, şunları aktardı: “
Projemiz 5 konsepten oluşuyor. Sadece AVM yok. Hastane, otel, kongre ve performans merkezi, AVM ve Koçtaş olmak üzere 5 tane sac ayağımız var. İnşaat alanı toplam 200 bin metrekare. Yatırım bedeli içindeki ek tesislerle 1 milyar lirayı buluyor. Hastane 43 bin metrekare. Yaklaşık 360 yataklı. Medical Park burada hizmet verecek. Biz inşaata başladığımızda hastane Türkiye'nin ikinci büyük hastanesi konumundaydı. Şu an İstanbul'da bir tane daha büyük hastane yapılıyor sanırım. Bu ay itibariyle Medical Park'a teslim ettik. Temmuz ayında hizmete girmeyi planlıyorlar. Hastane üniversiteyle anlaşmaya çalışıyor. Eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermek istiyorlar. Öğrencilerin de hizmet verdiği bir üniversite hastanesi şeklinde çalışacak. Hastanenin sağlık turizmi için, bizim projemizin tamamını da düşünerek, ciddi çalışmaları var. 

Otel 206 odalı 412 yataklı olacak. Hampton by Hilton işletmesini yapacak. Otelimiz kongre turizmine önem verecek. Otelin arkasına 10 bin metrekarelik kongre ve performans sanatları merkezi kuruyoruz. Bin 350 kişilik gösteri salonumuz olacak burada. Onun dışında 2 tane küçük salonumuz olacak. Bir de 800 kişilik balo salonu yer alacak. Bu Ekim gibi açılacak. AVM'miz 28 Mayıs'ta bitecek. Bu proje tamamen hizmete girdiğinde 2 bin 600 ile 3 bin kişi arasında çalışan sayısı olacak. Hastanede bin 100 kişilik personel olması öngörülüyor. Türkiye ve Avrupa'da bu şekilde 5 sac ayaklı bir proje yok.” Kavan, projenin benzerinin yapılması için Belgrad başta olmak üzere birçok Avrupa şehrinden teklif geldiğini anlattı. 

10 yıl vadeli kredi kullandı 

Kavanlar Holding hakkında da bilgi veren Cengiz Kavan, firma olarak 41 yıldır Kocaeli'de konut geliştirdiklerini bildirdi. Son 10 yılda Kocaeli'de 4 bin konut üretip, sattıklarını ifade eden Kavan şunları söyledi: “99 depreminin ardından burada 2 yıl konut yapmaya izin verilmedi. 2000 yılında Karaman'ın bütün atık su altyapı işlerini Kavanlar yaptı. O süreçte 2 tane beton santrali kurduk. Şu anda toplam 4 santralimiz var. Tüpraş'ın bütün betonunu biz verdik. Dubai Port'un betonunu da STFA'ya biz veriyoruz. Firmamız günde 3 bin metreküp beton üretiyor. Symbol Kocaeli'deki AVM'de 150- 160 marka olacak. Bu projede konsept geliştirme, inşaat ve kiralama işlerinde TURKMALL ile çalışıyoruz. Onların portföyündeki markaların birçoğu burada olacak. Bu projede bir yol ortağımız da Odeabank'tı. Finansal anlamda çok büyük bir destek verdi. İlave kredilerle birlikte toplam 121 milyon dolarlık kredi kullandık. Odeabank Türkiye'ye girdiğinden bu yana ilk 3 haneli krediyi firmamıza verdi. 10 yılda bunu geri ödeyeceğiz. 9 yılda yatırım bedelimizi çıkaracağımızı öngörüyoruz.” 

24 milyon liraya köprülü kavşak yapacak 

Kavan, son 10 yıldır sattığı konutların ciddi bir öz kaynak sağladığını söyleyerek, “O yüzden bir sıkıntı yok. Bu projenin yanında 24 milyon liralık köprülü kavşak yapıyoruz. Onu da AVM ile birlikte açacağız. Biz buraya AVM değil yaşam merkezi yapıyoruz. Buraya gelenlerin istediği her şeye ulaşabileceği bir yer yapıyoruz. Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan buraya 28 dakikada gelinebiliyor” ifadelerini kullandı.

Bağdat Caddesi'nde projeye başlayacak, İstanbul'da da gelişecek

Daha önce İstanbul-Yakacık'ta bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Kavanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, şimdi de ‘Bağ Bahçe İstanbul' projesini geliştirdiklerini ifade etti. Projenin, Adalar manzaralı 92 daireden oluştuğu bilgisini veren Kavan, “Anadolu Yakası'nda bizim projemiz kadar yeşil alanı olan bir proje bulamazsınız. Sebebi de projemizin dikey değil yatay büyümesi. Emsal 0.40. Projenin yaklaşık yüzde 80'i o yüzden yeşil alan. Arsa alanımız 26 dönümken, toplam inşaat alanımız 13 bin 500 metrekare. Ortalama metrekare fiyatımız orada 6 bin lira. 2+1, 3+1 ve 4+1 tiplerinde lüks konut üretiyoruz burada. Bağdat Caddesi minibüs yolunda bir yerimiz var. Orada da sonbahar gibi konut projesine başlayacağız. Başka arayışlarımız da var. Kocaeli'de de konut yapacağız ama yavaş yavaş komşu şehir İstanbul'da da gelişeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Symbol Kocaeli, 3 bin kişiyi istihdam edecek!
  • 17.04.2015 09:38

Symbol Kocaeli, 3 bin kişiyi istihdam edecek!

Kavanlar Holding, Kocaeli’de içinde otel, hastane, AVM, kongre ve performans mer ...