maritbet girişmaritbet
Symbol Kocaeli, 250 milyon dolar yatırımla yükseliyor

Symbol Kocaeli, 250 milyon dolar yatırımla yükseliyor

Kavanlar İnşaat, Kocaeli'ne, otel, hastane, AVM, kongre ve gösteri merkezi içeren Symbol Kocaeli adlı bir karma proje inşa ediyor.

Projenin toplam maliyeti 250 milyon dolan buluyor. Karma projenin otel, hastane ve AVM kısmı önümüzdeki mayıs ayında açılacak. Kongre ve gösteri merkezi de eylül ayında açılacak olan projenin yılda 9 milyon ziyaretçi çekmesi hedefleniyor.

'Sanayinin Başkenti' ünvanına sahip Kocaeli hızlı tren ve Körfez Geçiş Projesi gibi ulaşım projeleriyle birlikte önemi giderek artıyor. 

Kocaeli, 1,5 milyonluk nüfusu ve 15 bin üniversite öğrencisiyle hareketli bir kent. Kavanlar Grubu'nun yaptığı araştırmaya göre, Kocaeli'nden hafta sonları 30 bin araç İstanbul'a geliyor. Ayrıca bölgenin en büyük AVM'si niteliğindeki Viaport'ta yapılan harcamalarda kullanılan kredi kartlarının yüzde 65'i Kocaelili müşterilere ait. 
Bölgedeki potansiyeli gören Kavanlar inşaat, Kocaeli'nde 71 dönümlük arazi üzerine 250 milyon dolarlık yatırımla, otel, hastane, AVM, kongre ve gösteri merkezinden oluşan Symbol Kocaeli adlı bir karma proje inşa ediyor. 

DÖNÜŞÜM YAPTILAR 

İnşaat sektöründe 41 yıllık geçmişi olan Kavanlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, mayıs ayında otel, hastane ve AVM kısmı açılacak olan projenin yılda 9 milyon ziyaretçi almasını beklediklerini söylüyor. 

Kartal'da Bağbahçe, Bağlarbaşı'nda kentsel dönüşüm gibi devam eden 300 milyon dolarlık projelerinin olduğunu belirten Kavan, 250 milyon dolarlık Symbol Kocaeli projesi için Odeabank'tan 122 milyon dolar kredi aldıklarını, kalan 128 milyon dolarlık kısmı da öz kaynaklarından karşıladıklarını vurguluyor. 

Cengiz Kavan, projenin bulunduğu alanda 1996 yılında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan İstop Yapı Kooperatifi nin ihalesini 2009 yılında aldıklarını belirtiyor. Kavan, "Proje alanına karşılık olarak kooperatif mensuplarına Kavanium İzmit projemizden 528 adet konut verdik. 

Bölgedeki AVM, hastane, otel, kongre ve gösteri merkezi talebinden yola çıkarak projemizin temellerini Eylül 2013'te attık. Bu yılın mayıs ayında da açmayı planlıyonız" diye konuşuyor. 

ANLAŞTIĞI MARKALAR 

Türk Mail tarafından mağaza karması yapılan ve beş yıllık işletmesi alınan AVM, 200 bin m2'lik alandaki 65 bin m2'lik kiralanabilir alanda bulunacak ve 160 mağazadan oluşacak. 

AVM'de 3 bin m2 alanda Migros ve 8 bin m2 alanda Koçtaş mağazaları yer alacak. AVM'de D&R, Konyalı Saat, Koton, Mango, H&M, Gratis, Teknosa gibi markalann mağazalan da bulunacak. 

Medikalpark'ın işleteceği hastane, 43 bin m2'lik alandaki 132 hasta odası ve 10 adet ameliyathanesiyle bölgenin en büyük araştırma hastanesi olacak. Hastanenin Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'dan hastalara da hizmet vermesi planlanıyor. 

Projedeki otel ise 207 odalı ve dört yıldızlı olacak ve Hampton by Hilton adıyla işletilecek. 

Proje kapsamında, eylül ayında açılması planlanan, 8 bin m2 alanda kurulu bin 300 kişi kapasiteli salon ve 800 kişi kapasiteli balo salonuna sahip bir kongre ve gösteri merkezi de yer alacak. Tümüyle hayata geçtiğinde, Symbol'de perakende, turizm, sağlık ve kongre sektörlerinde yaklaşık 2 bin 700 kişiye istihdam yaratılacak. 
Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Symbol Kocaeli basın lansmanı yayında!
  • 15.08.2013 16:06

Symbol Kocaeli basın lansmanı yayında!

Odeabank, Marmara Bölgesi'nin önemli ticaret merkezlerinden Kocaeli'nin en büyük ...

Kavanlar, 220 milyon TL'lik yeni projesini lanse ediyor
  • 10.03.2018 14:39

Kavanlar, 220 milyon TL'lik yeni projesini lanse ediyor

Kavanlar İnşaat Grup şirketlerinden KVN Yapı AŞ. Kocaeli’nde hayata geçireceği p ...

Symbol Kocaeli, 250 milyon dolar yatırımla yükseliyor
  • 22.02.2015 11:36

Symbol Kocaeli, 250 milyon dolar yatırımla yükseliyor

Kavanlar İnşaat, Kocaeli'ne, otel, hastane, AVM, kongre ve gösteri merkezi içere ...

Kavanlar Bağbahçe Evleri için ön talep toplanıyor
  • 21.07.2014 14:25

Kavanlar Bağbahçe Evleri için ön talep toplanıyor

10 gün içinde fiyatların ve detayların belli olacağı Bağbahçe Evleri'nin yakında ...

Hampton by Hilton Kocaeli'ye Ever Group imzasıyla geliyor
  • 09.01.2014 13:44

Hampton by Hilton Kocaeli'ye Ever Group imzasıyla geliyor

Ever Group, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Hilton Worldwide ile Türkiye’d ...

Symbol Kocaeli perakende sektörü ile buluştu!
  • 04.10.2013 13:43

Symbol Kocaeli perakende sektörü ile buluştu!

İnşaat sektörünün güçlü isimlerinden Kavanlar İnşaat’ın hayata geçirdiği Symbol ...