maritbet girişmaritbet
Stadyumlar AVM'ye mi dönecek?

Stadyumlar AVM'ye mi dönecek?

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, futbol statlarının daha verimli hale gelerek AVM gibi kurgulanabileceğini belirtti.

Futbol kulüplerine çağrıda bulunan Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Galatasaray,Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin statlarını alışveriş merkezleriyle yeniden yapılandırarak verimli hale getirilebileceğini söyledi. Statların bir AVM gibi kurgulanabileceğini belirten Alkaş, “Dünyada bunun örnekleri var. Mesela Madrid'deki bir stadın altında bir alışveriş merkezi bulunuyor” dedi.

Olimpiyat Stadı'nın da aslında bir alışveriş merkeziyle beraber yapılması gerektiğini anlatan Alkaş, şöyle devam etti: “Eğer böyle inşa edilseydi, AVM'yi yapacak olan yatırımcı stadın aynı zamanda altyapı, ulaşım konusunu çözerdi. O bölge bugün topyekün çok daha erken kalkınmış olurdu. Olimpiyat Stadı gibi bir yatırımda yılın belli sayıdaki günü etkinlik yapıyorsunuz. Aynı şey diğer futbol kulüplerinin statları için de geçerli. 34 maçlık lig maratonunda sadece 17 maç oynanıyor bu statlarda. Dev bir yatırım. Yılın diğer günleri ise boş. Oysa bunların multipurpose (çok amaçlı) kullanıma sahip olması lazım.”

‘Davet bekliyoruz'

Sonuç olarak stadların verimli kullanılabilmesi için alışveriş merkezleriyle donatılabileceğini belirten Alkaş, şöyle konuştu: “Beşiktaş stadının inşaası devam ediyor. Galatasaray ve Fenerbahçe için de geç kalınmış sayılmaz. Futbol kulüplerinden konuyla ilgili davet bekliyoruz. Aynı şey spor arenaları için de geçerli. Çünkü bu tür projeler birleştikleri takdirde bir takım sorunlara da birlikte çözüm üretebilirler. Bunlar bir kentin sosyal yaşamında, bir kentin sosyal zenginleşmesine katkı sağlaması gereken kurgular.”

‘İstanbul AVM'ye doyamaz'

“İstanbul AVM'ye doyamaz” diyen Avi Alkaş, şöyle devam etti: “Çünkü İstanbul daha turiste ve alışveriş turizmine doymadı. İnşallah da doymayacak. Bugün İstanbul'da turist sayısı 9 milyona yaklaşırken bu sayı neden 10, 15, 20 milyon olmasın. Ben bir sektör insanı olarak Arap turistlerin ilgisini mutlulukla izliyorum.”

‘HONG KONG' MODELİ ÖNERDİ

AVM'lerde metrekare büyümesinin devam edeceğini söyleyen Avi Alkaş, lokasyon olarak birbirine çok yakın konumda bulunan AVM'ler için Hong Kong modelini önerdi. Alkaş, “Dönem birleşme ve bütünleşme dönemi. Nasıl Hong Kong'da bazı alışveriş merkezleri köprüler ve tünellerle birbirlerine bağlanabiliyorsa, bizde de birbirlerine yakın olanların mutlaka birleşme yolunu seçmesi gerek. Alışveriş merkezleri birleşerek güçlenecekler” dedi.

‘26 ilde AVM yok'

Türkiye'nin 26 ilinde hala alışveriş merkezinin olmadığını ifade eden Alkaş, “AVM olmayan illerde çalışmalar yapacağız. Mesela ilk olarak dıyaman'da projeye başlıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alkaş: "Toplu seferberliğe ihtiyacımız var"
  • 29.11.2018 17:23

Alkaş: "Toplu seferberliğe ihtiyacımız var"

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2019'da kon ...

Avi Alkaş MIPIM 2017'de fuarı değerlendirdi
  • 16.03.2017 15:29

Avi Alkaş MIPIM 2017'de fuarı değerlendirdi

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2017'd ...

Avi Alkaş 'MIPIM, Türkiye açısından çok etkili bir fuar'
  • 12.03.2015 15:16

Avi Alkaş 'MIPIM, Türkiye açısından çok etkili bir fuar'

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, MIPIM organizasyonunun Türkiye'nin tanıtımı açısı ...

Avi Alkaş 'Vadistanbul Bulvar'da 4. Nesil AVM oluşturacağız'
  • 20.02.2014 16:11

Avi Alkaş 'Vadistanbul Bulvar'da 4. Nesil AVM oluşturacağız'

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Vadi İstanbul Bulvar içerisinde 4. ...

Avi Alkaş'tan mikrofonumuza özel açıklamalar!
  • 12.03.2013 17:24

Avi Alkaş'tan mikrofonumuza özel açıklamalar!

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2013 Fuarı'nda emlaktasondak ...

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!
  • 27.11.2012 13:50

Aqua Florya AVM hizmete girdi! Fotoğrafları için tıklayınız!

Türkiye'nin 4 büyük inşaat markası tarafından 140 milyon dolara inşa edilen ve 2 ...