maritbet girişmaritbet
Sakarya’ya yeni bir AVM geliyor

Sakarya’ya yeni bir AVM geliyor

Sakarya Belediyesi tarafından yaptırılan projesi MRT Livtom tarafından geliştirilen Sangarius AVM, alışılmışın dışında, yepyeni bir yaşam merkezi olarak tasarlanmış

Sakarya Belediyesi tarafından yaptırılan projesi MRT Livtom tarafından geliştirilen Sangarius AVM, alışılmışın dışında, yepyeni bir yaşam merkezi olarak tasarlanmış bulunuyor. AVM'nin kiralama ve yönetim organizasyonu da MRT Danışmanlık tarafından yürütülüyor. 18 milyon dolara mal olması beklenen Sangarius'un önümüzdeki ağustos ayında hizmete girmesi planlanıyor.
Alışveriş Merkezi(AVM) sektörü son yıllarda inanılmaz bir hızla büyürken, bu gelişme yalnızca İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi illerle sınırlı kalmıyor. Daha az nüfusa sahip ama hızla gelişmekte olan şehirlerde de AVM'ler günlük yaşamın vazgeçilmez birer parçası olmaya başladılar bile.
Konya, Gaziantep, Eskişehir derken modern ve gelişmiş AVM'lerle buluşan illerin sayısı büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Bu illere en son Sakarya da eklendi. Sakarya'da hayata geçirilmekte olan ve Sakarya'nın mitolojik adını taşıyan Sangarius AVM, hem şehre hem de AVM sektörüne önemli bir değer oluşturmaya hazırlanıyor. Proje, Sakarya Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. 
Proje geliştirme süreci ile kiralama ve yönetim organizasyonu MRT Danışmanlık tarafından üstlenilmiş bulunan Sangarius AVM, alışılmışın dışında, yepyeni bir yaşam merkezi olarak tasarlanmış bulunuyor. Sangarius'un bir diğer ayırt edici yönü, yalnızca Sakarya'nın değil, Anadolu'nun da ilk aquaparklı AVM'si olması.
 

Ağustos ayında açılıyor
33 bin metrekare kapalı ve 17 bin metrekare açık alana sahip olan Sangarius, toplamda 25 bin metrekare üzerine kurulu iki ayrı bloktan oluşuyor. 90 mağaza ve 600 araç kapasiteli kapalı-açık otoparkın yer aldığı,  kiralamasının yüzde 70'i biten ve 18 milyon dolara mal olması beklenen Sangarius'un bu yılın ağustos ayında hizmete gireceği belirtildi.
İstanbul ve Sakarya'nın yanı sıra çeşitli illerde projeler yürütmekte olan MRT Danışmanlık'ın en ayrıcalıklı yönü, farklı bakış açısı ve inovatif yaklaşımı. Bir projeye başladıklarında ön hazırlık dönemini sektördeki derin tecrübeleriyle harmanladıklarını belirten MRT Danışmanlık'ın kurucularından Murat Döker, böylece tüm paydaşlar için olabilecek en iyi ve en etkili sonucu almaya odaklandıklarını belirtiyor.
MRT Danışmanlık kurucularından İlkin Mert Küçük, AVM sektöründe yalnızca mükemmel görünümlü benzersiz projeler hayata geçirmenin yeterli olmadığını ve bir yaşam alanı oluşturulduğu hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor. İlkin Mert Küçük sözlerine şöyle devam ediyor:
“Sakaryalı olduğumuz ve kenti çok iyi tanıdığımız için, projeyi en işlevsel boyuta taşıma gayreti içerisinde olduk. Sakarya'da olmayan yenilikleri Sangarius AVM ile sunmayı hedefledik. İkimiz de birer Sakaryalı olarak şehrimize Sangarius AVM gibi bir proje armağan edecek olmanın gururunu yaşıyoruz.”
 

Birçok projeye danışmanlık hizmeti veriyorlar
Murat Döker ve İlkin Mert Küçük tarafından kurulan MRT Danışmanlık, 2006 yılından bu yana AVM, organize perakende ve inşaat sektörlerine kiralama ve mülk yönetimi hizmetleri sunuyor. MRT Danışmanlık'ın, inşaat, perakende ve AVM sektörlerine sunduğu yenilikçi proje geliştirme ve uygulama hizmetleri ise 2009 yılında kurulmuş bulunan MRT Livtom markası altında yer alıyor. Firmanın AVM ve perakende sektöründeki deneyimleri, kurumun inovatif vizyonuyla birleşince, ortaya yenilikçi konseptlere sahip projeler çıkıyor. Örneğin, Sakarya'daki Sangarius Yaşam Merkezi, İstanbul Ataşehir Alışveriş Merkezi ve İstanbul Taşdelen'deki Kardiyum Alışveriş Merkezi bunlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Hürriyetemlak.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor
  • 19.09.2023 11:16

Sakarya'da 9 metrekarelik katlanabilir "modüler afet evi" üretiliyor

Sakarya'da afetlerde geçici barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik kolay kur ...

Bakan Kurum Sakarya'da konuştu
  • 03.07.2021 14:10

Bakan Kurum Sakarya'da konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, ...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar devam ediyor
  • 15.09.2020 13:46

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmalar devam ediyor

İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması beklenen ve aynı anda ...

Kırsal Sapanca tanıtım filmi yayında
  • 07.09.2020 09:57

Kırsal Sapanca tanıtım filmi yayında

Sapanca'da Zeray İnşaat tarafından hayata geçirilen Kırsal Sapanca projesinin ta ...

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmaların yüzde 85'i tamamlandı
  • 11.12.2019 16:37

Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmaların yüzde 85'i tamamlandı

İstanbul-Kocaeli ve Sakarya trafiğini oldukça rahatlatması beklenen ve 21 Aralık ...

Marmara'daki çürük binalar tekrar gündemde
  • 14.11.2011 16:51

Marmara'daki çürük binalar tekrar gündemde

Van depremi, Sakarya ve çevre illerdeki çürük binaların durumunu bir kez daha gü ...