maritbet girişmaritbet
Oto galericiler Oto World Asya’ya yöneldi

Oto galericiler Oto World Asya’ya yöneldi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2008 yılında yayınlanan 2008/71 sayılı genelge sonrası şehir içinde faaliyet gösteren oto galericilerine şehir dışına çıkmaları tebliğ edildi

Bu kararla iş yerleri mühürlenen, mahkemelik olan ve zor durumda kalan galericilere bakanlıktan sevindirici haber geldi. Uygulamanın 31 Aralık 2014 tarihine ertelenmesiyle rahat bir nefes alan galericilerin ilgisi Anadolu yakasının “ilk ve tek” Oto AVM'si Oto World Asya'ya yöneldi. Aralık 2014 tarihinde açılacak Oto World Asya, galericilere, taşınma süreci dışında, işlerine ara vermeden devam etmeleri olanağı sağlıyor. Galericilerin şehir içinde, apartman altlarında hatta kaldırımlarda konumlanıp satış yapmaları, LPG'li araçların tehlike oluşturması ve apartman sakinlerinin şikâyetçi olmaları sebebiyle İçişleri Bakanlığı 2008/71 sayılı bir genelge yayınladı. Bu genelgeyle oto galericilerden şehir dışına taşınmaları istendi. Resmi kayıtlara göre İstanbul'da faaliyet gösteren 3 bin 500 galericiyi etkileyen bu durum sonrası, çözüm niteliğinde Oto AVM'ler kurulmaya başlandı. Anadolu yakasında “ilk ve tek” olan Oto World Asya bu AVM'lerden yalnızca biri. Ancak Evra Group ve Has Şirketler Grubu'nun tecrübeleriyle inşa edilen Oto World Asya'nın önemli bir artısı var. 

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı'ndan genelgenin uygulanmasına dair son uyarı geldi ve uygulamalar 31 Aralık 2014 tarihine ertelendi. Aralık 2014'te kapılarını açacak olan Oto World Asya, genelge uygulanmadan galericilerin yeni yerlerine geçerek, taşınma süreci dışında, işlerine ara vermeden devam etmeleri olanağı sağlıyor.

İş yerlerini kaybetme endişesi içindeki galericiler, Pendik gibi İstanbul'un en gözde ve özellikle havaalanının yapımından sonra en hızlı gelişen semtinde bir Oto AVM içinde yer almanın lüksünü heyecanla bekliyor. Yaklaşık 25 yıllık deneyimlere sahip Evra Grup ve Has Şirketler Grubu güvencesinde inşa edilen Oto AVM'de 365 iş yeri yer alıyor. 0 ve 2. El araç galerilerinin yanında oto servislerinin, cafelerin ve restoranların yer alacağı Oto World Asya'da toplam inşaat alanı 95 bin metrekare.  Oto pazarlarına ailesini götüremeyenlere yönelik de bir ihtiyacı karşılıyor olan proje, bu rahatlık sayesinde AVM'yi gezeceklerin sayısını arttırmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!
  • 07.02.2013 11:08

Oto World Asya projesinin şantiye görüntüleri!

Oto World Asya projesinin şantiyesini emlaktasondakika.com ekibi olarak ziyaret ...

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!
  • 03.12.2012 14:15

Oto World Asya projesinin temelleri atıldı!

Pendik'te hayata geçirilen Oto World Asya projesinin temelleri Nihat Ergün ve Nu ...

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!
  • 24.11.2012 17:12

Oto World Asya'yı Seda Hercan anlattı!

Pendik'te inşa edilen Oto World Asya'da, 365 mağaza yer alıyor. Ticari alanların ...

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!
  • 11.10.2012 11:57

Hasan Topaloğlu, Oto World Asya’yı anlatıyor!

Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, Oto World Asya projesinin ayrıntılarını emla ...

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!
  • 10.10.2012 17:22

Oto World Asya’nın lansmanı için tıklayın!

Has Şirketler Grubu ve Evra Group ortaklığında hayata geçirilen Oto World Asya’n ...

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!
  • 10.10.2012 13:29

Oto World Asya'nın tanıtım filmi yayında!

Anadolu Yakası'nın ilk oto AVM'si Oto World Asya, Has Şirketler Grubu ve Evra Gr ...