maritbet girişmaritbet
Multi Development Forum Gaziantep AVM'yi açıyor!

Multi Development Forum Gaziantep AVM'yi açıyor!

Dünyanın önde gelen AVM geliştiricilerinden biri olan Multi Corporation'ın %100 iştiraki olarak Türkiye'deki projelerini sürdüren Multi Development Türkiye, Türkiye'deki 11'inci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk Forum Alışveriş Merkezi'ni 3 Ekim'de Gaziantep'te açıyor

Forum Turkey Fund yatırımıyla gerçekleşen, yaklaşık 120 milyon Euro'luk yatırım değerine sahip Forum Gaziantep, Multi Development Türkiye'nin Türkiye'de onbirinci, Gaziantep'teki ilk projesi olarak 3 Ekim Perşembe günü hizmete girecek. 24 Eylül Perşembe günü Çırağan'da gerçekleştirilen basın toplantısında Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü ve Forum Turkey Fund CEO'su Hakan Turunç'un yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de bulundu.

Yıllık 125 milyon ziyaretçi, 4 milyar TL ciro ve 25 bin kişilik istihdamla alışveriş merkezleri sektörünün lideri konumunda olan Multi Development Türkiye tarafından geliştirilen Forum Gaziantep, şehrin merkezinde, tarihi kent merkezi ile yeni yerleşim alanlarının birleşim noktasında yer alan konumu, şehrin geleneksel dokusunu modern çizgilerle buluşturan mimarisi, ulusal ve uluslararası markaları, eğlence olanakları ile kentin en prestijli ve güçlü çekim merkezlerinden biri olacak.

Forum Gaziantep, bölgenin en büyük sinema kompleksi olacak olan 11 salonlu Cinemaximum, şehir halkıyla ilk kez buluşacak olan Koçtaş, Mediamarkt ve Boyner'in yanı sıra 120 ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapacak. Starbucks, Migros, Boyner, Yargıcı, Mango, Teknosa gibi Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarını buluşturan Forum Gaziantep, 3 katta toplam 44.000 m² kiralanabilir alanda hizmet verecek.

Yılda 9 milyon ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Forum Gaziantep, sağlayacağı 3.500 kişilik istihdam olanağıyla şehir ekonomisine, yaratacağı mimari değerle bulunduğu bölgenin kentsel dönüşümüne önemli katkılar sağlayacak.

İzmir, Mersin, Denizli, Trabzon, Aydın, Ankara, Nevşehir, İstanbul, Kayseri illlerinde toplam 10 adet ‘Forum' alışveriş merkezinin ardından ‘Forumların En Yenisi' Forum Gaziantep, Multi Development Türkiye'nin de Güneydoğu'daki ilk projesi olma özelliği taşıyor.
 
Hulusi Belgü: Yüzümüzü Anadolu'ya döndük

Forum Gaziantep ile Güneydoğu'ya Forum markasını ve sahip olduğu yüksek standartları taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, “Anadolu'da çok önemli bir potansiyel mevcut. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla Forum Turkey Fund ile birlikte Gaziantep'e Forum markasını kazandırmak için yola çıktık” dedi.

2004'ten bu yana toplam yatırım değeri 3,4 milyar Euro'ya ulaşan, 9 ayrı kentte 10 Forum Alışveriş Merkezi hayata geçirdiklerini, yıllık 125 milyon ziyaretçi, 4 milyar TL ciro ve 25 bin kişilik istihdama ulaştıklarını, %12'lik pazar payı ile sektör lideri konumunda yer aldıklarını vurgulayan Hulusi Belgü, sözlerine şöyle devam etti: 

“11. alışveriş merkezimiz olan Forum Gaziantep'in yanı sıra 3'ü inşaat 2'si geliştirme aşamasında olan 5 yeni projemiz daha var. Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Çorum ve Elazığ'daki Forum'larla Anadolu'ya yaklaşık 800 milyon Euro daha yatırım yapacağız. Böylece 2004'ten bu yana Türkiye genelinde yapılan yatırım tutarı 4,2 milyar Euro'ya ulaşacak. 2014 yılı sonunda Türkiye'nin 7 bölgesinde 16 Forum AVM, 961 bin metrekarelik kiralanabilir alan, 2.615 mağaza, 4,2 milyar Euro'luk yatırım değerine ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm bu rakamlarla sektörün %15'ini temsil etmiş olacağız.”

Forum Gaziantep, Multi'nin Güneydoğu'daki ilk projesi

Gaziantep'in, ekonomik yapısı, tarihi zenginlikleri, turizm potansiyeli, üniversitesi ve büyükşehir statüsüyle Türkiye'nin lokomotif kentleri arasında yer aldığını belirten Belgü, “Gaziantep ayrıca, çevresindeki 18 ili de ekonomik olarak etkisi altında tutuyor. Son derece önemli insan kaynağına ve ekonomik potansiyele sahip bu kentimize hem Forum Gaziantep gibi yeni bir cazibe merkezi kazandırıyoruz hem de yeni istihdam olanağı yaratıyoruz” dedi.

Hakan Turunç: “Desteklediğimiz projelerle birey de KOBİ de kalkınıyor”

Forum Gaziantep'in yatırımcısı Forum Turkey Fund'un CEO'su Hakan Turunç da şöyle konuştu: “Türkiye çapında 8 AVM yatırımıyla Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım platformuyuz. Ülkemizin taşıdığı potansiyele güveniyor ve bu güvenden güç alarak yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Alışveriş merkezlerinin yerel ekonomiye katkısının önemini biliyoruz. Forum Turkey Fund olarak biz de yerelleşmeye önem veren bir firmayız. Yatırımlarımız gittiğimiz şehirde, sosyo-kültürel faydanın yanı sıra ekonomik kalkınma da yaratıyor. Tüm tedarikimizi bulunduğumuz yerden karşılayarak, bireyinden KOBİ'sine tüm yörenin kalkınması için çalışıyoruz. Böylece sağladığımız istihdamın yanı sıra ekonominin yerel gelişimini de destekliyoruz.”

Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey de “Gaziantep'in Türkiye'nin en hızlı yükselen ili olacağına inanıyorum. Bu projenin de Gaziantep'e çok iyi bir vizyon katacağını düşünüyorum. Amaç her zaman Gaziantep'e en iyisini, en yenisi, en güzeli getirebilmek. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kısaca Multi Development Türkiye hakkında

Multi Corporation, 14 Avrupa ülkesinde gerçekleştirdiği 189 gayrimenkul projesi ve yönettiği 50 alışveriş merkeziyle Avrupa'nın bir numaralı perakende devi konumundadır. 

Multi Corporation'ın %100 Türkiye iştiraki olan Multi Development Türkiye, Türkiye'de alışveriş merkezleri, ofis ve konutu da içeren çok amaçlı projeler geliştirmekte, bu projelere yatırım yapmakta ve yönetmektedir. 2004 yılından bu yana Türkiye'de 3,4 milyar Euro'luk yatırım yaparak 10 adet alışveriş merkezini faaliyete sokan, 6 adet yeni projesini ise hayata geçirmeye hazırlanan Multi Development Türkiye, inşa ettiği 765.000 metrekarelik toplam kiralanabilir alanla Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de lider konumdadır. 

Multi Development Türkiye'nin ilk projesi, İzmir'de Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'dir. Forum Bornova'yı sırasıyla Forum Mersin, Forum Çamlık, Forum Trabzon, Forum Aydın, Forum Ankara Outlet, Forum İstanbul, Forum Kapadokya, Marmara Forum Alışveriş Merkezi, Marmara Forum Garden Office ve Forum Kayseri projeleri izlemiştir. 

Multi Development Türkiye geliştirme ve inşaat aşamasındaki projeleri; Forum Gaziantep, Forum Diyarbakır, Forum Adana, Forum Çanakkale, Forum Çorum, Forum Elazığ ve aktif 10 projesi ile 2015 yılında Türkiye'nin 7 bölgesinde faaliyet gösterecek.

Mimari projeleri T+T Design tarafından gerçekleştirilen Forum Alışveriş Merkezleri, kısa sürede bulundukları kentin ticari, sosyal ve kültürel hayatının vazgeçilmez birer parçası haline gelmektedir.  

www.multiturkiye.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...