maritbet girişmaritbet
Molton Brown, Türkiye’de yeni mağaza açacak!

Molton Brown, Türkiye’de yeni mağaza açacak!

İngiltere’de küçücük bir mağazada başlayıp dünyaya yayılan kozmetik markası Molton Brown’ın Başkan Yardımcısı Rory Bevins, Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyümeden etkilendiklerini söyledi. Bevins “Turizm çok parlak ve artan lüks otel yatırımları büyüleyici” dedi

İngiltere'de küçücük bir mağazada başlayıp dünyaya yayılan kozmetik markası Molton Brown'ın Başkan Yardımcısı Rory Bevins, Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyümeden etkilendiklerini söyledi. Bevins “Turizm çok parlak ve artan lüks otel yatırımları büyüleyici” dedi.

YAKINDA 40'ıncı yılını kutlamaya hazırlanan, İngiliz kozmetik markası Molton Brown, Türkiye pazarında beklentilerini büyüttü. Molton Brown Başkan Yardımcısı Rory Bevins, “Türkiye ekonomisi muazzam bir büyüme gösteriyor. Büyüme rakamları harika. Dünyadaki en büyük 7'nci turist destinasyonu” dedi. Bevins sözlerini şöyle sürdürdü: “Turizm alanında sağlam adımlarla büyüyen Türkiye'de lüks otellerin sayısı da her geçen gün artıyor. 30 milyon turist ve 28 milyar dolar turizm geliri gerçekten göz kamaştırıcı. Türkiye'de turizm büyüdükçe bizim işimiz de büyüyecek. Büyüyen ekonomisi artan lüks otel yatırımlarıyla Türkiye büyüleyici.”

Türkiye'de rekor büyüme
Cerrahgil Şirketler Grubu tarafından Türkiye'ye getirilen markanın, şu anda toplam 61 otelde bulunduğunu belirten Rory Bevins “Bunların yüzde 50'si butik otel yüzde 50'si ise 5 yıldızlı oteller. Türkiye'deki faaliyetlerimiz 2006'da başladı ve gayet iyi gidiyor. 2010 yılında yüzde 250 gibi rekor büyüme yakaladık” diye konuştu. 2012'de yılında iki haneli büyüme beklediklerini vurgulayan Bevins, Türkiye'deki iş ortaklarımızdan çok memnun olduklarını söyledi.
 
Mağaza açmak istiyoruz
Türkiye'de V2K Designers, Vakkorama, Amerikan Hastanesi butiği, Midnight Express mağazalarının yanı sıra internet mağazasından satış yaptıklarını anlatan Bevins şöyle konuştu: “Ajandamızda Türkiye'de kesinlikle mağaza açmak var. Mağaza açmak büyük bir yatırım. Doğru lokasyonda açmak çok önemli. Önce korner, sonra otel daha sonra da perakende mağazası stratejisini benimsedik.”
 
Türkiye'de markanın gördüğü ilgiden memnun olduklarını vurgulayan Bevins, “Türkiye'de otel müşterileri odalarındaki şampuan, nemlendirici ve duş jelini alıp götürüyor mu” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye'deki otellerde de misafirler ürünleri alıp götürmek yönünde bir eğilime sahip. Birlikte çalıştığımız otellerden tüketiciler çok fazla kullanıyor diye şikayetler geliyor.”
 
Küçük bir kuaförde doğdu
Londra Molton Street'te bir kuaför salonunda doğan marka, kuaförün doğal ürünler olmadığı için kendi bahçesinde yetiştirdiği ve yaptığı doğal ürünlerle kısa sürede fark yaratıyor. Ürünün içindekileri etikete yazan ilk firma da olan Molton Brown, 2005 yılında Japon kozmetik devi Kao Corporation tarafından satın alındı. Hâlâ üretiminin tamamını İngiltere'de yapan marka, şu anda dünyada 54 tane mağazaya sahip. Harrods, Harvey Nichols, Saks Fith Avenue gibi lüks department store'larda da satılan marka, lüks otellerdeki yaygınlığıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 70 ülkede 600 kadar lüks otel misafirlerine Molton Brown ürünleriyle hizmet ediyor.
 
Oteller için yarım kalan bakım ürünleri problem
OTEL kanalında güçlü olan Molton Brown'ın Başkan Yardımcısı Rory Bevins, otellerde yarım kalan ürünlerin oteller için bir problem olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Yarım kalan ürünleri otellerin ne yaptığı çok önemli. Tüketicilerin çevreci kaygıları yüksek boyutlarda. Bazı oteller yarım kalan sabunları toplayıp geri dönüşüme gönderiyor ve buradan üçüncü dünya ülkelerine gidiyor. Oteller bu konuyu ciddi şekilde ele alıyor. İsraf olmamalı. Dünya kaynaklarının boşa tüketilmemesi için hepsi geri dönüşüm peşinde. Bu sorunu bir şekilde çözmeye çalışıyorlar. Bizim ürünlerimiz çok iyi kalitede olduğu için genellikle tüketiciler giderken yarım kalan şampuan, duş jeli, sabun ve nemlendiriciyi alıp götürüyor.”
 
Perakende ve otel kanalında aynı ürün
MOLTON Brown Başkan Yardımcısı Rory Bevins, perakende markayı otel müşterilerine açtıklarını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Pek çok marka da bizden sonra otellere girmek için çabaladı. Fakat bazı lüks kozmetik markaları ürünlerini lisanslıyor. Yani sizin otelde gördüğünüz ürün ile onların perakende kanalında sattıkları aynı ürün değil. Bizim aynı ürünü satma prensibimiz var. Çoğunlukla tüketici bizim ürünlerimizi otellerde deneyip daha sonra perakende kanallarından almayı sürdürüyor. Bizim reklamımız yok. Tüm tanıtımımız oteller kanalıyla oluyor.”
 
Demet CENGİZ BİLGİN/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...