maritbet girişmaritbet
Manisa Magnesia AVM'yi Cem Mimarlık tasarladı!

Manisa Magnesia AVM'yi Cem Mimarlık tasarladı!

Manisa'da bulunan Magnesia AVM Cem Mimarlık tarafından tasarlandı. Redevco Türkiye, 340.000'i aşkın şehir merkezi nüfusu ve 1.330.000 toplam şehir nüfusu ile Türkiye'nin en büyük 14. şehri olan ve sanayileşme hızı ile Avrupa'nın yatırıma en elverişli kenti seçilen Manisa'da yepyeni bir alışveriş merkezi projesi hayata geçirdi

Manisa
 
Redevco Türkiye, 340.000'i aşkın şehir merkezi nüfusu ve 1.330.000 toplam şehir nüfusu ile Türkiye'nin en büyük 14. şehri olan ve sanayileşme hızı ile Avrupa'nın yatırıma en elverişli kenti seçilen Manisa'da yepyeni bir alışveriş merkezi projesi hayata geçirdi. Celal Bayar Hastanesi, Celal Bayar Üniversitesi ve Adalet Sarayı'nın arasında konumlanan Magnesia Alışveriş Merkezi, şehri modern organize perakende sunumu ile tanıştıran ilk proje olma özelliğini taşıyor. Türkiye'de işsizlik oranının en düşük olduğu şehirlerden biri olması, nüfusunun % 80'inin 45 yaşın altındaki gençlerden oluşması ve şehir merkezi alım gücünün ülke ortalamasının %30 üzerinde olması sebebiyle Türkiye'nin yükselen yıldızı Manisa'nın yeni buluşma noktası Magnesia Alışveriş Merkezi olacak.
 
Lokasyon
 
Manisa, yüzyıllar boyunca birçok uygarlığın yerleşim ve ticaret merkezleri arasında yer aldı ve Cumhuriyet'in ilanından sonra ticari ve ekonomik gelişimini hızlandırdı. Magnesia Alışveriş Merkezi, İzmir yolu üzerinde, Manisa'nın en önemli ulaşım aksı olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki ana kavşağın önünde, etrafını çevreleyen konut yerleşiminin içinde yer alıyor.
 
Magnesia Alışveriş Merkezi'nin ilk 5 dakika kapsama alanında 65.000, 15 dakika kapsama alanında 260.000 kişi olup, toplamda şehir merkezinde 340.000 kişiye ulaşılacak.
 
Erişilebilirlik
 
Magnesia Alışveriş Merkezi, Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki ana kavşağın önünde bulunan konumu ile şehir merkezinden direkt ulaşıma sahip olup, özel araç ve toplu taşımayla da rahatlıkla ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Manisa Alışveriş Merkezi, tren ve toplu taşıma duraklarına yakınlığı sayesinde çevre illerden Manisa'ya 15 ila 45 dakika mesafedeki, nüfusu 130.000'den yüksek olan Turgutlu, Salihli ve Akhisar İlçeleri'nden de rahatlıkla erişim imkânı sağlıyor.
 
Magnesia Mimari – Konsept
 
Manisa'nın ana yolu üzerinde yemyeşil bir alan içinde konumlanmış olan Magnesia, bir otopark katı ve üç alışveriş katına sahip bir alışveriş merkezi.
 
Bulunduğu konumdaki doğal kot farkı, alışveriş merkezine iki ayrı kattan giriş sağladı. Ana yol olan Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki giriş, çevredeki binalar ve dağ manzarasına sahip kafe ve restoranlarla birleşerek bir meydan oluşturuyor. Ali Rıza Efendi Caddesi'ndeki diğer giriş ise alışveriş merkezini semte bağlıyor, araba ile gelen ziyaretçilerine araçlarını yeşil bir otoparka parketme imkanı sunarak onları içeri davet ediyor.
 
Üst giriş katı ana pasajı her iki uçtan alt giriş katında yer alan hipermarket pasajı ile bağlantılı. Bu aydınlık ve sıcak ilgi çekici ana pasaj, ayrıca birinci katta yer alan yemek yeme ve eğlence alanları ile de bağlantılı durumda. Yemek yeme alanı, panaromik dağ manzarasına sahip büyük terası ile Manisa'nın yeni buluşma noktası olacak.
 
Projenin mimarisi ve imajı sıva, ahşap ve doğal taş blokları gibi yöreye ait malzemeler üzerine kuruldu.
 
Dış merdivenler ziyaretçileri, dışarıdaki bu yeni meydandan yemek katı terasına yönlendirmek için düşünüldü.
 
Mimar Sinan Bulvarı'nın ikonu haline gelecek "kule" şehre girişi ifade ederken bir yandan da Manisa'nın zengin tarihi ve şehzadeleri ile adeta flört ediyor.
 
Magnesia Alışveriş Merkezi, REDEVCO'nun BREEAM Sertifikası alan üçüncü alışveriş merkezi olma özelliğine de sahip.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Manisa Şehzadeler'de 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!
  • 10.02.2022 08:31

Manisa Şehzadeler'de 2 bin 300 konutluk dönüşüm başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 365 dönüm alandaki 2 bin 300 konutu içeren kents ...

Kariye Camisi'nin halılarına son dokunuşlar
  • 24.10.2020 16:47

Kariye Camisi'nin halılarına son dokunuşlar

Türkiye genelinde çok sayıda caminin halılarının dokunduğu Manisa'nın Demirci il ...

Demirci'nin otantik evleri fotoğrafçıların ilgisini çekiyor
  • 22.10.2020 11:08

Demirci'nin otantik evleri fotoğrafçıların ilgisini çekiyor

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Kargınışıklar Mahallesi'nde ahşap ve kerpiçten ...

İstanbul'da ofis kiralama hacmi yüzde 30 azaldı
  • 06.02.2021 10:08

İstanbul'da ofis kiralama hacmi yüzde 30 azaldı

Genel merkez ofisleri küçülüyor, evden rahat çalışamayan ekipler esnek kullanıml ...

Zorlu Enerji “Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi” kuracak
  • 02.02.2021 11:45

Zorlu Enerji “Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi” kuracak

Zorlu Enerji Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’ne entegre ola ...