maritbet girişmaritbet
Keleşoğlu İnşaat ve Eroğlu Yapı Cross AVM ile lüksü Beylikdüzü'ne getiriyor

Keleşoğlu İnşaat ve Eroğlu Yapı Cross AVM ile lüksü Beylikdüzü'ne getiriyor

Keleşoğlu İnşaat ile Eroğlu Yapı, Beylikdüzü'nün en lüks alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otelini yapmak için kolları sıvadı. Kavşakta yer alması nedeniyle Cross AVM ve Yaşam Merkezi adını alacak proje 80 milyon dolara mal olacak



Kaynak: Dilek TAŞ/Sabah


Keleşoğlu İnşaat ile tekstil sektörünün ardından inşaat sektörüne hızlı bir giriş yapan Eroğlu Yapı, Beylikdüzü'nün en büyük otelli alışveriş merkezini inşa ediyor. Beylikdüzü'nde Kaya Ramada otelin hemen karşısında bölgenin ikinci büyük 5 yıldızlı otelini yapacak olan ortaklar ayrıca sadece Beylikdüzü değil bölgenin en büyük alışveriş merkezini de inşa edecek. İnşaat çalışmalarına başlanan projenin yatırım tutarının 80 milyon dolar olacağı, hem AVM hem de otelin 2012'OEda açılacağı öğrenildi.
 
Oteli inşa edecek olan ortaklar işletmesi için ise uluslarası yabancı otel işletmeci gruplarıyla masaya oturacak. Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, işletmeyi yabancı bir grubun yapacağını söylerken daha görüşmelere başlamadıklarını söyledi. Keleş, otelin havaalanında yakın olma avantajını da kullanacağını ve bölgenin 5 yıldızlı en büyü şehir otellerinden biri olacağını ifade etti. Alışveriş merkezinin adı, projenin hayata geçirileceği bölgenin yolların kesiştiği bir kavşakta olması nedeniyle Cross Alışveriş ve Yaşam Merkezi adını taşıyacak. Craft Mimarlık'ın hayata geçireceği projenin mimarları ise Hakan Bağcı ile Nazlı Tınaztepe.
 
LÜKS MARKALARI TAŞIYACAK
Proje içinde yer alacak olan alışveriş merkezinin lüks markaları bölgeye taşıyacağını açıklayan Keleş, "Bölgenin lüks kategorisindeki ilk alışveriş merkezini hayata geçireceğiz. Çok sayıda lüks marka bu bölgeye ilk defa girecek" diye konuştu. Cross AVM ve Yaşam Merkezi'nin 50 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacağını açıklayan Keleş, kiralama hizmetlerinin başladığı, mfi partners şirketinin kiralamayı yaptığını bildirdi. Şimdiden büyük bir süpermarket zinciriyle anlaştıklarını da dile getirdi. FlyInn, Historia, Capacity gibi alıveriş merkezlerini yapan ve AVM inşası alanında deneyimi bulunan Keleş, arsayı satın almadıklarını söyleyerek kat karşılığı hayata geçireceklerini anlattı. Keleş otelin ise 25 bin metrekare alanda yapılacağını söyleyerek toplam inşaat alanının ise 160 bin metrekareye yayılacağını sözlerine ekledi.
 
İki grubun da ilk oteli olacak
Keleşoğlu İnşaat'ın AVM alanında çok sayıda projesi bulunuyor. Bugüne kadar Pelican Mall, Ataköy AVM, Büyükçekmece AVM, Historia AVM, Metroport AVM, Capacity AVM ve FlyInn Alışveriş merkezlerini hayata geçirdi. Ayrıca Türkiye'nin ilk otomobil AVM'si olacak Autopia projesini de hayata geçiriyor. Eroğlu Yapı ise AVM sektöründe Tekirdağ'daki Tekira AVM'yi hayata geçirdi. Grup Bursa'da da altı AVM üstü ise konuttan oluşan bir projeye devam ediyor. Beylikdüzü projesi aynı zamanda hem Keleşoğlu İnşaat hem de Eroğlu Yapı'nın turizm alanındaki ilk projesi olacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz