maritbet girişmaritbet
İşte Türkiye'nin en büyük AVM'leri!

İşte Türkiye'nin en büyük AVM'leri!

Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM listenin ilk sırasında yer alırken, merakla beklenen Vadistanbul AVM ise Nisan 2017'de açılacak.

İlk olarak 1987 yılında hizmete giren İstanbul Galleria AVM'yle birlikte Türkiye'de alışveriş merkezi hikayesinin ilk adımı atılmış oldu. Daha sonra 1993 yılında açılan Capitol AVM ve aynı yıl hizmete giren Carousel AVM ile birlikte İstanbul'da AVM sayısı toplamda 3'e ulaştı. Ankara ise ilk AVM'sine 1999 yılında AnkaMall'la sahip oldu.

Tüm bunlarla birlikte son 15 yıllık süreçte gayrimenkul ve inşaat sektörünü hızla büyümesi neticesinde, AVM sayıları da arttı. Özellikle konut yaşamının apartman modelinden site tarzına geçmesiyle birlikte, ticari alanlar lüks AVM'lerde birleşti.

Mega konut projeleriyle İstanbul, artık daha çok AVM'ye sahip olmaya başladı. İrili ufaklı açılan AVM'ler, hem ülke ekonomisine hem de istihdama müthiş katkılar sağladı, sağlamaya da devam ediyor. Yıllar içerisinde İstanbul'da inşa edilen AVM'ler, Avrupa'da düzenlenen yarışmalarda da büyük ödüller aldı.

Hiç kuşkusuz Artaş İnşaat- Invest ortaklığında inşa edilen, Türkiye'nin en büyük karma projesi olma özelliğini de elinde bulunduran Vadistanbul, bu anlamda sektöre farklı bir boyut kazandırdı. Konut, ofis, otel, AVM, alışveriş caddesi gibi seçenekleri bir araya getiren Vadistanbul, sektörün en değerli projeleri arasında yer alıyor.

Şehrin yeni buluşma noktası Vadistanbul AVM olacak

Dünyaca ünlü yerli ve yabancı markaları bir araya getirecek olan Vadistanbul AVM, Nisan 2017 tarihinde hizmete girecek. Yüzde 23'lük kısmı yeme ve içme bölümü olarak ayrılan Vadistanbul AVM, bu anlamda da Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Avrupa'nın en büyük ödülleri Vadistanbul AVM'ye

Vadistanbul, 2015 - 2016 yılı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde; “Best Retail Architecture in Turkey, “5 star Retail Architecture in Europe” ve “Highly Commended Office Architecture” kategorilerinde AVM ve ofis alanlarıyla ödüllerin sahibi oldu.

Peki Türkiye'nin en büyük AVM'leri hangileri? İşte yanıtı…

  1. Forum İstanbul: 176 bin 380 metrekare büyüklüğe sahip olan Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM, 2009 yılından beri hizmet vermekte.
  2. Mall of İstanbul: Torunlar GYO'nun ofis, otel, residence ve AVM etaplarından meydana gelen Mall of İstanbul projesinin AVM bölümü 154 bin 457 metrekarelik büyüklüğüyle listenin ikinci sırasında.
  3. Emaar Square: Çamlıca-Libadiye bölgesinde yapımı devam eden Emaar Square AVM, henüz hizmete alınmadı. Listenin üçüncü sırasında yer alan ve bu yıl açılması planlanan Emaar Saure AVM, açıldıktan sonra 138 bin 423 metrekare büyüklüğe sahip olacak.
  4. Marmara Forum AVM: 2011 yılında açılan Marmara Forum AVM, 135 bin metrekarelik büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük dördüncü AVM'si konumunda.
  5. Galleria 2: Ataköy'de Galleria'nın ikinci bölümü olarak inşa edilen ve 2019 yılında açılması hedeflenen AVM, hizmete girdiğinde 133 bin metrekarelik büyüklüğe sahip olacak.
  6. Ankamall: Ankara'nın en büyük AVM'leri arasında yer alan ve 1999 yılından beri hizmette olan Ankamall, 120 bin metrekarelik büyüklüğüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.
  7. Cevahir AVM: 2005 yılında hizmete giren Cevahir AVM, 117 bin 574 metrekarelik büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük 7'nci AVM'si olarak listede yerini aldı.
  8. Vialand: 2013 yılında hizmete giren ve içerisinde tema parkı da bulunan Vialand, 110 bin metrekarelik büyüklüğüyle listenin 8'inci sırasında bulunuyor.
  9. Vadistanbul AVM: Türkiye'nin en büyük karma projesi olma özelliğini elinde bulunduran, içerisinde konut, ofis, otel, AVM, alışveriş caddesi gibi birçok seçenek bulunan Vadistanbul'un AVM bölümü Nisan 2017'de hizmete girecek. Vadistanbul AVM, 103 bin metrekarelik büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük dokuzuncu AVM'si olacak.
  10. MarmaraPark: Beylikdüzü'nde 2012 yılında hizmete giren MarmaraPark AVM, sahip olduğu 100 bin metrekarelik büyüklüğüyle listenin onuncu sırasına yerleşti.
  11. İstanbul Finans Merkezi: Ataşehir'de yapımı tüm hızıyla devam eden ve dev kurumların merkezini tek çatı altında toplayacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin AVM bölümü, açıldığında 95 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak.
  12. Metropol İstanbul: Ataşehir'de Varyap-Gap İnşaat ortaklığıyla inşa edilen karma projenin AVM bölümü, 90 bin metrekarelik büyüklüğüyle, Türkiye'nin en büyük AVM'leri listesinde 11'inci sıraya yerleşecek.
  13. Torium AVM: 90 bin metrekarelik büyüklüğüyle listenin 13'üncü sırasında yerini alan Torium AVM, 2010 yılından beri hizmet vermekte.
  14. İstinye Park AVM: 2007 yılında hizmete giren ve butik tarzıyla dikkat çeken İstinye Park AVM, sahip olduğu 87 bin metrekarelik büyüklüğüyle listesinin 14'üncü sırasındaki yerini aldı.

Not: Sıralama, kiralanabilir alan büyüklüğüne göre yapılmıştır.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vadi İstanbul AVM foto galerisi yayında!
  • 06.04.2017 16:36

Vadi İstanbul AVM foto galerisi yayında!

Artaş İnşaat ile Invest İnşaat ortaklığında inşa edilen Vadistanbul projesinin A ...

Yeni nesil Vadistanbul AVM açıldı!
  • 14.09.2017 17:35

Yeni nesil Vadistanbul AVM açıldı!

Artaş İnşaat ve İnvest imzasıyla inşa edilen Vadistanbul projesinin AVM bölümü 1 ...

İşte Türkiye'nin en büyük AVM'leri!
  • 18.01.2017 08:53

İşte Türkiye'nin en büyük AVM'leri!

Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM listenin ilk sırasında yer alırken, merakla b ...

İstanbul’daki AVM’lerin Ramazan etkinlikleri!
  • 16.07.2012 07:49

İstanbul’daki AVM’lerin Ramazan etkinlikleri!

Forum İstanbul’daki Turkuazoo Akvaryum, Ramazan ayına özel etkinlikler düzenleye ...