maritbet girişmaritbet
İstanbul'a dev Marmara Park AVM geliyor

İstanbul'a dev Marmara Park AVM geliyor

Ece Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt bölgesinde, 220 milyon avro yatırımla, “galaksi” temalı Marmara Park Alışveriş Merkezini (AVM) yapacak

 

Yaklaşık 100 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4 bin araçlık otoparkı ile Marmara Park AVM'de 250'den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak.

Tatilya'nın yerine yapılacak olan ve Ocak 2011'de inşaatına başlanarak, 2012'nin sonbaharında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde “Lunaryum”, “Solaryum” ve 'Galaksi Köprüsü” olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak.

Eğlence alanları, Galaksi temalı Eğlence Merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesini de içinde barındırıyor. Marmara Park, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi görecek.

ECE TürkiyeGenel Müdürü Andreas Hohlmann, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 220 milyon avroluk yatırımla en büyük alışveriş merkezlerinden birisinin uygulamasını gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, “4 bin kişilik bir istihdam yaratma hedefimiz var” dedi.

Türkiye'de 10. yıllarını kutlamaktan gurur duyduğunu söyleyen Hohlmann, Marmara Park'ın da Türkiye'deki 8. AVM'leri olacağını kaydetti.

Andreas Hohlmann, “Türkiye'nin bizim açımızdan en önemli ülkelerden birisi olduğu konusunda hiç şüphemiz yok. Önümüzdeki 10 yıllarda da Türkiye'de olacağız. Bizim için Türkiye'de olmak çok önemli. Türkiye'deki perakende sektörünün gücüne inanıyoruz. Aynı zamanda yurt dışından yeni markaları da Türkiye'ye getirmek gibi hedefimiz var ve bunu yapıyoruz. Türkiye'deki bir sürü perakendeciyi de Avrupa'daki birçok ülkeye götürüyoruz. Ece olarak bir köprü vazifesi görüyoruz. Perakendecileri Türkiye'ye getirdiğimiz gibi yurt dışında da Türk perakendeciler için bir yol açıyoruz” diye konuştu.

Grubun 15 ülkede 132 AVM yönettiğini, bu AVM'lerde günlük yaklaşık 3,2 milyon kişiden daha fazla ziyaretçileri bulunduğunu söyleyen Hohlmann, AVM'lerde yaklaşık 14 bin perakendecileri olduğunu kaydetti.

“METREKARE BAŞINA CİROLAR ALMANYA'DAKİ ORTALAMAYI TUTTURMUŞ DURUMDA”

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Hohlmann, dükkanların tamamının kiralık olduğunu, yatırımcı olarak hiçbir zaman satmayı düşünmediklerini ifade ederek, “Kontrol tamamen kendi ellerimizde olmalı” dedi.

Başka bir soruya karşılık da Hohlmann, 82 milyon nüfusu ve ortalama yaşı 46 olan Almanya'nın her sene nüfusu 500 bin azalırken, ortalama yaşı 28 olan 72 milyonluk Türkiye'nin nüfusunun ise her sene 500 bin kişi arttığına işaret ederek, “Geleceğin nerede olacağına ilişkin rahatlıkla tahminde bulunabiliriz. Türkiye bir tek ECE için değil bir sürü şirket için çok önemli bir ülke olma konumunu koruyor. Genç ve dinamik bir nüfusu var. Özellikle orta sınıfın büyüdüğünü çok rahatlıkla görebiliyoruz. Bu grup perakende için aç ve gelişebilecek, harcamayı seven ve daha da sevecek bir grup. Almanya'da 30 yıldaki gelişmeyi biz Türkiye'de 10 sene içinde bekliyoruz. Bir 10 yıl daha değil çok uzun yıllar burada kalmayı düşünüyoruz. Türkiye bizim için çok önemli ülkelerden birisi” diye konuştu.

Marmara Park AVM'ye yarım saatlik mesafede yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığına dikkati çeken Hohlmann, “Bana Avrupa'da buna benzer bir yer gösterin, hemen gidip AVM yapacağım” dedi.

“Bölgede çok fazla AVM olduğuna” ilişkin ifadeye karşılık da Hohlmann, “Kötü senaryoda arabayla 15 dakikalık mesafeyi düşünelim 1,5 milyon kişi yapıyor. Hamburg 1,7 milyon kişi ve sadece ECE'nin 10 tane AVM'si var. 15 dakikalık mesafede rakip olarak 3-4 AVM var. Yönettiğimiz AVM'lerin cirolarına baktığımız zaman şu anda metrekare başına cirolar Almanya'daki ortalamayı tutturmuş durumda. Benim inancım orada yeterli kalitede AVM yok. Her bina AVM değil” şeklinde konuştu.

Real'in AVM'nin bir parçası olacağını söyleyen Hohlmann, başka bir soruya karşılık da Marmara Park'a E-5'ten doğrudan giriş olacağını, trafik planlamasının uzmanlarca yapıldığını, AVM bitmeden önce metrobüs sisteminin de bitmiş olacağını kaydetti.

“TÜRKİYE'DE 20'DEN FAZLA AVM YÖNETME HEDEFİMİZ VAR”

Yatırımlar için Türkiye'nin hala ciddi potansiyeli bulunduğuna işaret eden Hohlmann, “Türkiye'nin inişleri de çıkışları da kolay oluyor. Bu anlamda zamanlama önemli” dedi.

2015 yılı itibariyle Türkiye'de 20'den fazla AVM yönetmek gibi bir hedefleri bulunduğuna da işaret eden Hohlmann, 50-60 bin kiralanabilir alanın üstünde AVM'ler yapmanın hedefleri arasında olduğunu, AVM yatırımlarının da 200 milyon avro ve üstünde olmasını planladıklarını belirtti.

Hohlmann, Antalya'daki TerraCity alışveriş merkezini ise Mayıs 2011 itibariyle açmayı planladıklarını kaydetti.

“GETİRİYİ 12 KAT ARTIRIYORUZ”

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de ECE Türkiye ile çok önemli bir projeye imza attıklarını ifade ederek, “Beylikdüzü'nde artan nüfusun ihtiyacını karşılayacak ve bütün İstanbul'un uğrak noktası olacak bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Soruları da yanıtlayan Tanes, Real'in de İş GYO'ya ait bir bina olduğunu, iki yapının birbirine geçişlerinin olmasını sağladıklarını, AVM'nin bir parçası gibi gözükeceğini belirtti.

Tanes, Marmaray projesinin Beylikdüzü ve daha ileriye gideceğini, istasyonlarından birinin de büyük bir ihtimalle Marmara Park'ın hemen yakınlarında olacağını kaydetti.

Yıkılan Tatilya binasının yılda 500 bin dolar kira geliri getirdiğini ifade eden Tanes, 'Hem Tatilya'nın olduğu bölümü, hem ilave arsalarımızı birbirine birleştirip 2 yabancı ortakla... Metro Real grupla bir anlaşma yaptık ve inşaat bitti. Şimdi Marmara Park... İkisinin toplamından gelecek kira minimum 6 milyon dolar. 500 bin dolar olan portföyümüzdeki bir getiriyi 12 kat artırarak 6 milyon dolara çıkarıyoruz. O da minimum cirolar hariç” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz