maritbet girişmaritbet
Hulusi Belgü’den rahatlatan AVM açıklaması!

Hulusi Belgü’den rahatlatan AVM açıklaması!

AYD (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) Başkanı Hulusi Belgü AVM’lerde yaşanan güvenlik endişesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle toplumda oluşan güven sorunu AVM ve perakende sektörünü etkiledi. Bazı alışveriş merkezlerinin özellikle X-ray cihazı kullanmaması tepki aldı. Tüketicilerin en üst seviyeye çıkan güvenlik hassasiyeti doğrultusunda AVM, toplu ulaşım araçları, meydanlar gibi kalabalık yerlerde alınan önlemler de sıklaştı. 

AYD Başkanı Hulusi Belgü, bu dönemde AVM'lere gitme konusunda tereddüt yaşayanları rahatlatarak herkesi AVM'lere çağırdı. İşte o açıklamalar: 

Alışveriş yapma potansiyelinin düşüşü AVM'leri etkiledi mi? 

Terör olaylarının yansıması 2016 yılının ilk 2 ayında fazla hissedilmedi ancak son günlerde yaşananlar nedeniyle az da olsa AVM'leri tercih edenlerin sayısında düşüş yaşandı. Ancak biraz daha normalleşme gözüküyor.

AVM'lerin bu geçiş döneminde planladığı kira indirimi, kampanya gibi önlem planı var mı? 

Bununla ilgili konuşmak için henüz çok erken ama AVM yatırımcısı zaten kira ciro oranını her zaman yakından takip eder ve ona göre davranır.

Belgü, bazı AVM'lerin güvenlik uygulamalarını tüketiciden gelen talebe göre revize ettiklerini ifade etti. X-ray'siz güvenlik sağlayan birçok alışveriş merkezinin yeni bir kararla tüm girişlerine X-ray cihazı yerleştirdiğini belirtti. Müşterilerin X-ray görünce kendilerini daha güvende hissettiklerini aktardı. 

Sektörel ve ekonomik açıdan öngörüleriniz nelerdir?

Hulusi Belgü "Temennimiz bu tip olayların yaşanmaması doğrultusunda... Durumu yakın bir şekilde takip ediyoruz. Geçtiğimiz sene birçok olumsuz olay yaşanmasına ve hatta 2 seçim olmasına rağmen hem ziyaretçi hem de ciro anlamında AVM'lerde ticaret arttı bu senenin de bu yönde hareket edeceğini tahmin ediyoruz. Ancak insanımız bu zor günleri atlatmakta ve yeniden normalleşmekte, korkuya teslim olmamakta kararlı. Bizler de perakendeciler ve AVM sektörü olarak üzerimize düşeni yapacak ve işimizi yapmaya ve el ele çok çalışmaya devam edeceğiz."

Emlaktasondakika.com/Emine Pile

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!
  • 20.05.2022 10:59

AVM'lerde ziyaretçi sayısı pandemi öncesine yaklaştı!

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu Başkanı Alp Önder Özp ...

İsra Holding'den 'V' serisi
  • 24.03.2022 14:37

İsra Holding'den 'V' serisi

İsra Holding, 2022 Vizyonunu ve Yeni Projelerini düzenlediği basın toplantısıyla ...

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!
  • 05.03.2022 17:38

AVM yatırımcılarından hukuk toplantısı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Digital Network Alkaş ve Öz ...