maritbet girişmaritbet
Han Çadırı en iyi çok amaçlı AVM ödülü aldı!

Han Çadırı en iyi çok amaçlı AVM ödülü aldı!

Geçtiğimiz günlerde Malezya’nın başkenti Kuala-Lumpur’da düzenlenen, Asya ve Pasifik bölgesinin en olağandışı mimari yapıları ödül töreninde Türk şirketi Sembol İnşaat’ın inşa ettiğiHan Çadırı, Asya ve Pasifik bölgesinin en iyi çok amaçlı alışveriş ve eğlence merkezi ödülünü aldı

Geçtiğimiz günlerde Malezya'nın başkenti Kuala-Lumpur'da düzenlenen, Asya ve Pasifik bölgesinin en olağandışı mimari yapıları ödül töreninde Türk şirketi Sembol İnşaat'ın inşa ettiğiHan Çadırı, Asya ve Pasifik bölgesinin en iyi çok amaçlı alışveriş ve eğlence merkezi ödülünü almıştır. Yarışmada, özel sektörde kendi dallarında uzman olan 60 kişiden fazla profesyonel bir ekip ile eleme ve seçimler gerçekleştirilmiştir.

Çeşitli dünya markaları ve eğlencelerini aynı çatı altında toplayan yapı, Astana'da ilk ve tek modern yaşam merkezidir. Ünlü İngiliz mimar Lord Norman Foster tarafından projelendirilen ve Türk şirketi olan Sembol İnşaat A.Ş. tarafından inşa edilen yapı, aynı zamanda dünyanın en büyük çadırı olarak Guiness Dünya Rekorları kitabında yerini almıştır. Benzersiz görünüşü ile ziyaretçilerini büyüleyen alışveriş merkezi Kazakistan'ın en büyük alışveriş merkezidir ve Astana'yı ziyaret eden herkes için görülmesi gereken yerler listesinde ilk sıradadır.

Han Çadırı Alışveriş ve Eğlence Merkezi, Kazakistan'ın sembolü olmaya aday gösterilmektedir. Bina yeni şehir ekseninin kuzey tarafından 150 metre elips biçiminde yükselmektedir. Dünyada boyutları, dizaynı ve teknolojik özellikleri bakımından benzeri bulunmayan Han Çadırı, SPA, aquapark, sinemalar, çarşı, hipermarket, parklar, spor alanları, çocuk oyun alanları, yüzme ve dalga havuzu, Türk hamamı ve iç mekan peyzajı ile sıradan alışveriş merkezlerinden farklı bir konsepte sahiptir. Proje içerisinde, toplamda 14 fast food ve 190 mağaza bulunmaktadır.

Çadırı oluşturan şeffaf çatı kaplama malzemesi (ETFE) doğal gün ışığından faydalanma imkanı sunmakla birlikte, Mısır Piramitleri, Londra Saat Kulesi, Paris Eyfel Kulesi, ABD Hürriyet Heykeli gibi sembol yapılar sınıfında yer almaktadir.

Han Çadırı`nda göze çarpan en büyük özellik, günlük yaşamın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek ve hayatı çok daha eğlenceli hale getirecek hobi ve aktivite merkezlerinin 30 bin metrekarelik bir alanda konumlandırılmasıdır. Denizi aratmayan devasa bir havuz, botanik bahçeleri, fitness merkezi, wellness merkezi ve spa, konser ve parti alanları, dünya mutfaklarının en leziz tatlarının yer aldığı restoranlar ile Han Çadırı beklentilerin çok daha ötesinde bir yaşam tarzı sunuyor. Han Cadiri'nin en önemli ozelliklerinden birisi de altı ay boyunca kar altında kalan ve -30 / -35 derecelere inen soğuk havada bile Astana'da yazı yaşatmasıdır.

SEMBOL İNŞAAT HAKKINDA

Sembol İnşaat, 2000 yılında Fettah Tamince ve Aytekin Gültekin tarafından Antalya'da kuruldu. Kısa sürede Türkiye'nin yanı sıra, yurtdışında birçok yatırıma imza atan grup, halen başta Kazakistan olmak üzere Ukrayna, Rusya, Hırvatistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya ve Ortadoğu ülkelerinde çeşitli projeler yürütüyor. 

Sahip olduğu potansiyel ile son yılların en dikkat çekici bölgesi, Orta Asya'nın parlayan yıldızı Kazakistan'ın modern yüzünün şekillenmesini sağlayan pek çok önemli projeye, bir Türk firması olan Sembol İnşaat A.Ş. imza attı. Sembol İnşaat, Kazakistan'da Han Çadırı'nın yanısıra “Astana Stadyumu”, “Piramit: Kazakistan Barış ve Antlaşma Sarayı”, “Rixos President Astana”, “Rixos Almaty”, “Bağımsızlık Sarayı”, “Parkview Office Tower“, “Buz Pateni Pisti', “Nazarbayev Universitesi” ve “Astana Media Center” projelerinin yapımını gerçekleştirmiştir. Sembol İnşaat'ın Kazakistan'da devam eden projeleri arasında “Hazret Sultan Camii”, “Harp Akademisi”, ve “Borovoye Lake Resort” yer alıyor. Bunlara ek olarak Yalta, Ukrayna da “Mriya 5 Star Hotel and Resort Complex” ve “Alupka Villas” en son eklenen projeler arasinda.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

HAN ÇADIRI
  • 26.09.2011 09:40

HAN ÇADIRI

Türk müteahhitleri, Kazakistan'ın Almatı şehrinde 5 yıldızlı sanatoryum inşa ett ...

Sembol İnşaat Astana'daki Hazret Sultan Cami'sini inşa etti!
  • 06.07.2012 14:21

Sembol İnşaat Astana'daki Hazret Sultan Cami'sini inşa etti!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Sembol İnşaat tarafından inşa edilen ve ülkenin ...

Han Çadırı en iyi çok amaçlı AVM ödülü aldı!
  • 31.05.2012 10:55

Han Çadırı en iyi çok amaçlı AVM ödülü aldı!

Geçtiğimiz günlerde Malezya’nın başkenti Kuala-Lumpur’da düzenlenen, Asya ve Pas ...

Nazarbayev'den Türk müteahhitlere övgü
  • 11.04.2012 16:47

Nazarbayev'den Türk müteahhitlere övgü

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, başkent Astana'nın bugünkü modern ...

Han Çadırı'yla rüştünü ispatladı, sırada 'ay üssü' var
  • 11.07.2010 16:15

Han Çadırı'yla rüştünü ispatladı, sırada 'ay üssü' var

Han Çadırı'yla rüştünü ispatlayan Sembol İnşaat, Astana'da üstü kapalı ay üssüne ...