maritbet girişmaritbet
Galeries Lafayette, Emaar Square ile Türkiye'ye geliyor

Galeries Lafayette, Emaar Square ile Türkiye'ye geliyor

Fransız mağaza zinciri Galeries Lafayette, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Emaar Square AVM'de açıyor.

Galeries Lafayette, 30 Nisan'da Türkiye pazarına giriyor. Emaar Square AVM içerisinde 10 bin metrekarelik mağazası olan marka, eleman arayışına da başladı.

Türkiye'ye geleceği açıklanan ama geçen süreçte gelmeyeceği yönünde de söylentilerin çıktığı markanın nisan ayında açılacak  AVM'de 10 bin metrekarelik alanda yerini aldığı öğrenildi.

Galeries Lafayette'in Fransa'daki web sitesinde de yeni mağaza açılacak şehirlerin gösterildiği bölümde İstanbul en başta yer alıyor. Demsa Group da, Galeries Lafayette için eleman ilanına çıktı. Şubat ayında çıkılan ilanda şu bilgiler yer aldı:

“Paris'in lüks sembolü Galeries Lafayette, Demsa Group işbirliği ile Türkiye'de ilk mağazasını Emaar Square'de moda tutkunlarıyla buluşturuyor. 120 yıldır modayı hayatla buluşturma ilkesiyle hareket eden Galeries Lafayette, dünyanın en prestijli tasarımcılarının koleksiyonlarının yanı sıra sayısız moda markasına ev sahipliği yapıyor. Siz de bizimle aynı heyecanı yaşayan bir moda tutkunuysanız aşağıdaki adres tam size göre, [email protected].”

30 milyon euro yatırım

Fransız Galeries Lafayette Grubu'nda yer alan markanın Fransa'da 57, dünyada ise 4 mağazası var. Toplam 61 mağazaya ulaşan moda devinin web sitesinde yeni mağazalar açılacak şehirler arasında İstanbul yanında Doha, Milan, Champs Elysees ve Marsilya yer alıyor. Marka, moda, aksesuar, güzellik, iç Dekorasyon, gıda, outlet gibi segmentlerden oluşuyor.

Dünyadaki amiral gemisi mağazası ise Paris'te Haussmann Bulvarı'nda yer alıyor. Perakende zinciri Türk tasarımcılar için de yeni bir fırsat doğuracak. Burada kendi markalarını sergilemek ve dünyaya açılma fırsatı yakalayacaklar.

Galeries Lafayette'nin Türkiye'de 2015 yılında gelmesi planlanıyordu. Ancak lüks marka odaklı alışveriş merkezi Emaar Square'nin açılışının 2015'den 2017'ye çekilmesi nedeniyle bu süre uzadı. Bu süreçte de markanın Türkiye'den vazgeçtiği yönünde söylentiler çıktı. 

Galeries Lafayette Group Başkanı Philippe Houze, daha önce Türkiye'de düzenlediği basın toplantısında Emaar Türkiye'nin İstanbul Çamlıca'daki yeni projede kapılarını açacak mağazaları için öngörülen yatırım tutarının 30 milyon euro olacağını açıklamıştı.

120 yıllık tarihe sahip

Galeries Lafayette markasının bünyesinde yer aldığı Fransız Galeries Lafayette Group, 120 yıllık tarihe sahip. Theophile Bader ve kuzeni Alphonse Kahn tarafından 1894 yılında Paris'te küçük bir tuhafiye mağazası olarak kuruldu. Zamanla dünyanın en büyük moda zincirlerinden biri haline geldi.

Grup bünyesinde markalar olarak Galeries Lafayette, BHV Marais, Royal Quartz Paris, Louis Pion, Guerin Joailleries, BazarChich ve InstanLuxe.com var. Her gün 280 mağazasında bir milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. 14 bin çalışanı var. Yıllık perakende satış cirosu ise 3.8 milyar euro. Group, 2014 yılında Carrefour Group'da da önemli bir hisseyi satın aldı.

AVM ciro endeksinde yüzde 3.4'lük artış

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksine'ne göre, ciro endeksi 2017 Şubat döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.4 artış kaydederek 184 puana ulaştı.

Aynı dönemde AVM'lerdeki kiralanabilir alanda metrekare başına düşen cirolar İstanbul'da 794 TL, Anadolu'da ise 639 TL oldu. Türkiye geneli metrekare verimliliği ise 701 TL'ye ulaştı. Kategoriler bazında en yüksek ciro artışı, şubat ayında yine ayakkabı-çanta kategorisinde yaşandı ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük artış oldu.

Önceki yılın şubat ayı ile karşılaştırıldığında AVM'lerdeki diğer alanlar kategori cirosunda yüzde 6, giyim kategori cirosunda yüzde 4, yiyecek kategori cirosunda yüzde 2 artış görülürken, teknoloji kategori cirosunda yüzde 4, hipermarket kategori cirosunda ise yüzde 5 düşüş yaşandı. Ziyaret sayısı endeksinde de yüzde 5.7'lik düşüş yaşandığı gözlemlendi. 

AYD Başkanı hulusi belgü, 2017'nin perakende sektöründeki ekonomik dalgalanmalarla geçen ilk iki ayındaki ciro endeksinin, ocak ayındaki düşüşünün ardından şubat ayında yaşanan artışla beraber organize perakendenin toparlanmaya başladığına işaret ettiğini söyledi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rossmann 100. mağazasını Emaar Square AVM’de açtı!
  • 19.04.2018 14:46

Rossmann 100. mağazasını Emaar Square AVM’de açtı!

Rossmann 100. mağazasını Eda Taşpınar ve Deniz Akkaya’nın katılımıyla Emaar Squa ...

Koçtaş'ın Emaar Square AVM'deki mağazası açıldı!
  • 21.09.2017 16:10

Koçtaş'ın Emaar Square AVM'deki mağazası açıldı!

Libadiye'deki Emaar Square AVM'de Koçtaş'ın yeni mağazası hizmete girdi. ...

Galeries Lafayette, Demsa Group işbirliğiyle İstanbul'da!
  • 03.05.2017 12:56

Galeries Lafayette, Demsa Group işbirliğiyle İstanbul'da!

Türkiye'nin yeni moda destinasyonu Galeries Lafayette, Demsa Group işbirliğiyle ...

Galeries Lafayette, Emaar Square ile Türkiye'ye geliyor
  • 06.04.2017 09:21

Galeries Lafayette, Emaar Square ile Türkiye'ye geliyor

Fransız mağaza zinciri Galeries Lafayette, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul ...

Emaar Square AVM, yılda 26 milyon ziyaretçi hedefliyor!
  • 23.11.2016 14:15

Emaar Square AVM, yılda 26 milyon ziyaretçi hedefliyor!

2017 Mart'ta açılacak olan Emaar Square AVM'de hedef yılda 26 milyon ziyaretçi. ...

Emaar, Cheesecake Factory'yi İstanbul'a getiriyor
  • 28.02.2015 10:03

Emaar, Cheesecake Factory'yi İstanbul'a getiriyor

Emaar Square AVM, Amerikan zinciri Cheesecake Factory’nin Türkiye’deki ilk şubes ...