maritbet girişmaritbet
Esta'nın Rusya'daki Aquarelle AVM'si açıldı

Esta'nın Rusya'daki Aquarelle AVM'si açıldı

Türk inşaat şirketi ESTA Construction’ın Fransız perakende grubu Immochan için Rusya’nın Samara Togliatti bölgesinde inşa ettiği Aquarelle açıldı.

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” Engineering News Record (ENR)  listesinde bir önceki yıla göre 13 basamak yükselerek 174'üncü sırada yer alan ESTA Construction'ın projeleri hız kesmeden sürüyor. ESTA Construction'ın dünyaca ünlü Fransız perakende grubu Immochan için Rusya'nın Samara Togliatti bölgesinde 16 ay gibi kısa bir sürede inşa ettiği ve elli milyon dolara mal olan dev alışveriş kompleksi Aquarelle açıldı. Toplam 62 bin 460 m2 üzerine inşa edilen kompleks, doğa dostu yapısıyla BREEAM Sertifikası almaya da hak kazandı.

Projenin ESTA Construction için bir gurur kaynağı da iş ve işçi güvenliği konusunda yakaladığı başarı oranı. ESTA projelerinde uygulanan dünya standartlarındaki iş ve işçi güvenliği protokolleri ile proje boyunca 620 kişiye ulaşan ESTA personeli 1.200.000 adam/saat boyunca iş gücü kaybına neden olabilecek iş kazası yaşamadı.

aquarelle

Projeyle ilgili konuşan ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “ESTA Construction olarak Rusya pazarında dev bir projeyi daha tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Fransız perakende devi Immochan için hayata geçirdiğimiz alışveriş kompleksi Samara Togliatti bölgesinin yıldızı olacak” dedi. Türkiye'de de yatırım hamlesine başladıklarının altını çizen Demirbilek, “Beyoğlu, Acıbadem, Basın Ekspres, Bahçelievler ve Ege – Akdeniz çanağının kalbi olacak yarım ada projesi ESTA Amos Living ile toplam değeri 1 milyar doları aşan projelerle Türkiye'de de yakın gelecekte çok önemli işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Teknolojik ve yenilikçi altyapı

ESTA Construction'ın Beyoğlu'nda hayata geçireceği ESTA Beyoğlu, daire ve ticari alanlardan oluşacak bir yaşam projesi olacak. Mimarisi, teknolojik ve yenilikçi altyapısıyla dikkat çeken ESTA Beyoğlu projesi 40 bin metrekarelik toplam inşaat alanı üzerinde yükselecek.  Anadolu yakasının en önemli lokasyonlarından Acıbadem'de Başbakanlık TOKİ güvencesi ile hayata geçecek Acıbadem projesi ise doğa dostu mimari anlayışıyla 30 dönümü aşan alan üzerinde, yeni bir sosyal yaşam merkezi olacak.

İstanbul'un son yıllardaki en önemli ticari üstlerinden biri olan Basın Ekspres yolu üzerinde konumlanan ESTA Basın Ekspres ve ESTA Bahçelievler projeleri bölgeye farklı bir bakış açısı getirecek. 28 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan ESTA Basın Ekspress projesinde; rezidans konseptinde yaşam alanları ve A sınıfı ofisler bulunuyor. Proje, 3 farklı metro ve yeni yapılacak tünellerin kesişme noktasında bulunuyor. ESTA Bahçelievler projesi, 30 dönüme yakın alanda konut ve ticari alanlardan oluşan aile yaşamına en uygun lokasyonda doğa dostu bir proje olma özelliği taşıyor. 

Ege – Akdeniz çanağının kalbi: Amos Living

Türkiye'de konut sektörünün henüz doyuma ulaşmadığını ve özellikle yabancı yatırımcılar için halen cazibe merkezi olduğunu söyleyen ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, Marmaris'te hayata geçirecekleri projeyi bu bakış açısıyla tasarladıklarını söyledi. Yarımada projesi ESTA Amos Living'in Ege -Akdeniz çanağının kalbi olacağını belirten Demirbilek, “ESTA Amos Living, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen bir yabancıdan, bir nevi millileştirdiğimiz bir yarım ada üzerinde yükselecek. Burada uzun soluklu bir çalışma söz konusu. Çünkü hayata geçireceğimiz proje birçok ilki içinde barındıracak.  Hem teknolojisi hem mimarisi hem de ülke turizmine sağlayacağı katkıyla çok konuşulacak. Bu proje için ESTA Construction ailesi olarak özel bir dikkat ile çalışmaktayız. Amos Living projemiz doğa dostu, çevre aşığı bir proje olarak örnek olacak” dedi. ESTA'nın hedefleri ile ilgili olarak daha önce yapılamayanı yapmak olarak belirten Demirbilek, “Uluslararası tecrübe ve birikimlerimizi ülkemize taşımaya başlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizdeki tüm projelerimizin mimari tasarımları ile dünyanın önemli mimarlık ödüllerini almaya aday olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esta, projelerini Benesta markasıyla üretecek!
  • 08.10.2017 10:03

Esta, projelerini Benesta markasıyla üretecek!

Merkezi Moskova olan Esta Construction, Benesta markasıyla Türkiye'de proje üret ...

ESTA ve A Yapı, Üsküdar’da 897 konut yapacak
  • 20.09.2017 14:10

ESTA ve A Yapı, Üsküdar’da 897 konut yapacak

ESTA İNŞ. SAN. LOJ. ve DIŞ TİC. A.Ş. & A YAPI SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ Adi Ortaklığ ...

Esta, dünya devleri arasında 168'inci sıraya yükseldi
  • 19.08.2017 14:15

Esta, dünya devleri arasında 168'inci sıraya yükseldi

ESTA Construction, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine bir ...

ESTA’nın Rusya’da inşa edeceği havalimanının temeli atıldı
  • 29.06.2017 15:25

ESTA’nın Rusya’da inşa edeceği havalimanının temeli atıldı

ESTA Construction’un Rusya’da 130 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği havali ...

2017'nin ikinci yarısında konut fiyatları nasıl olacak?
  • 22.06.2017 09:58

2017'nin ikinci yarısında konut fiyatları nasıl olacak?

Gayrimenkul patronları 2017 yılının ikinci yarısında sektörden beklentilerini ve ...

Mercedes’in fabrikasını ESTA Construction inşa edecek
  • 15.06.2017 10:48

Mercedes’in fabrikasını ESTA Construction inşa edecek

Mercedes Benz’in Rusya’daki fabrikasının yapımını Türk şirketi ESTA Construction ...