maritbet girişmaritbet
Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Çin’in Guangdong eyaletinde bulunuyor!

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Çin’in Guangdong eyaletinde bulunuyor!

Dünyanın en büyük alışveriş merkezinde Mısır piramitinden, Zafer Takı’na kadar her şey mevcut. 464 bin metrekarelik alanda tek eksik müşteriler. İyimser sahipleri ise 2013 yılına umut bağlamış

 

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi Çin'in Guangdong eyaletinde bulunuyor. Plazanın dış mekânında Fransa'nın meşhur Zafer Takı'nın bir replikası, dev bir Mısır piramiti, çeşmeler ve içinde gondolların yüzdüğü geniş su kanalları bulunuyor. Kısacası milyonlarca doların yatırıldığı bu merkezin hiçbir eksiği yok. Müşteriler dışında! 2005 yılında 464 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilen New South China isimli kompleks için halk “hayalet alışveriş merkezi” diyor. Zira, içi palmiye ağaçlarıyla dolu, kafelerle, kanallarla, sinema ve onlarca eğlence tesisiyle donatılmış bu merkeze gittiğinizde ancak birkaç müşteriyle karşılaşıyorsunuz. 2 bin 350 mağaza kapasitesine sahip merkez, açılışının üzerinden sekiz yıl geçmiş olsa da yalnızca birkaç kiracıya sahip oldu ve parmakla sayılacak kadar az sayıda müşteri tarafından ziyaret edildi. Binanın çok büyük kısmı ise kullanım dışı kalmış durumda. New South China, ABD'nin en büyük alışveriş merkezi olan “Mall of America”nın iki katından daha büyük. Ancak görkemli tasarımına karşın, yalnızca bir avuç mağaza, firmalar tarafından kiralanmış. Kullanılmamaktan binanın duvarlarındaki boyalar dahi dökülmeye başlamış. Koridorlar ve yürüyen merdivenler toz içinde kalırken biriken çöpler ve mağaza tabelalarının solmuş renkleri dikkat çekiyor.
 
Kasa başında uyukluyorlar
 
Alışveriş merkezinin ortasındaki alanda devasa bir eğlence treni inşa edilmiş. Buradaki manzara da bir bakıma içler acısı. Tren tüm gürültüsüyle tepelerinde dönerken müşteri bekleyen görevliler, kasaların başında çoğu zaman uyuyakalıyor. Alışveriş merkezinin sahipleri, tüm bu iç karartıcı görüntüye karşın iyimser bakış açısını korumaya devam ediyor. Yetkililer 2013 yılı içinde alanın yüzde 80 oranında dolmasını ümit ettiklerini söylüyor.
 
Taraf

Yorum Yaz