maritbet girişmaritbet
Batı yakası Pelican Mall  AVM’de buluşuyor

Batı yakası Pelican Mall AVM’de buluşuyor

Avcılar'ın ilk alışveriş merkezi Pelican Mall, seçkin markaları ve önündeki kent meydanıyla bölgenin buluşma noktası olacak

Kaynak:  Bülent Yoldaş / Sabah

Avcılar'ın ilk alışveriş merkezi Pelican Mall, seçkin markaları ve önündeki kent meydanıyla bölgenin buluşma noktası olacak.

Avcılar'da Gül-Keleşoğlu ortaklığıyla inşa edilen Pelican Mall Alışveriş ve Yaşam Merkezi bugün kapılarını açıyor. Yatırım değeri 150 milyon dolar olan Pelican Mall, ödüllü mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyor. 100 bin metrekare kapalı alana, 32 bin metrekare de kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinde Carrefour, Darty, 9 salon lu sinema, laser game, buz pisti ve bowling haricinde Koton'dan, Flo'ya, Herry'den Mango'ya, Benetton, oxxo ve Batik'e kadar pek çok ünlü marka yer alıyor.

Pelican Mall AVM, "Aradığınız her şey yolunuzun üstünde" sloganıyla E-5 üzerindeki günlük 40 bin araçla seyahat edenleri molaya davet edecek. Pelican Mall ayrıca Avcılar'daki 17 bin üniversite öğrencisinin de buluşma noktası olmayı hedefliyor. İstanbul'un tüm batı yakasına hitap edecek olan alışveriş merkezini günlük 20 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor.

'YAŞAM ÖĞESİ ÖN PLANDA'

Pelican Mall'un yatırımcı ortaklarından Keleşoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Pelican Mall'un birçok değerli mimaride imzası olan ve pek çok ödülü bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlandığını belirterek, "Pelican Mall'un alışveriş katları, diğer alışveriş merkezlerinden farklı olarak yaşam öğesini ön plana çıkaran yapısıyla dikkat çekiyor. Alışveriş merkezi, gün ışığından yüksek derecede faydalanılabilen atriumu, özel peyzaj çalışmaları, süs havuzları ve eğlence alanlarının yanı sıra cafeleri ile ön plana çıkıyor. Binanın dış cephesinde bulunan ve bir benzeri daha olmayan cam e-box ise yapıya orijinallik katıyor" dedi. Keleşoğlu, Pelican Mall'un Keleşoğlu-Gül ortaklığının İstanbul'daki 7'nci alışveriş merkezi yatırımı olduğuna da dikkat çekerek, Pelican Mall'un tasarımı, kullanılan teknoloji ve malzeme kalitesiyle metrekare maliyeti açısından en pahalıya mal olan AVM olduğunu kaydetti.

12 bin ton çelik kullanıldı

Pelıcan Mall Genel Müdürü Berna Yüksel, Pelican Mall'da 12 bin ton çeliğin kullanıldığını belirterek, giriş katındaki 3 bin metrekarelik botanik park olarak düzenlenen artriumda 900 metrekarelik etkinlik alanı olduğunu belirtti. Yüksel bu bölümde ayrıca müziğin ritmine göre dans eden suların bulunduğu havuzların da yer aldığını ifade etti.

'Bölgenin buluşma merkezi olacak'

Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Gül, Pelican Mall AVM'nin rahat ulaşım imkanlarına sahip olduğunu ifade ederek, "Pelican Mall, günlük 40 bin araç trafiğinin olduğu Avcılar E-5 üzerinde, 17 bin öğrencinin okuduğu, 4 fakültenin bulunduğu İstanbul Üniversitesi'ne 5 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. Gerek bölgenin en iyi lokasyonunda yer alması, gerekse sahip olduğu fiziksel özellikleri ve hedef kitlesiyle farklı ve ayrıcalıklı bir konsepte sahip olan Pelican Mall, sokak sokak dolaşmadan, temiz, güvenli ve ferah bir ortamda rahat alışveriş yapma imkânı sunuyor" diye konuştu. Gül, 20 hat otobüs ile minibüslerin de önünden geçtiği AVM'nin bölgenin vazgeçilmez buluşma mekânı olacağını anlattı.

Hedef günlük 20 bin ziyaretçi

100 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor

32 bin metrekare kiralanabilir alanı mevcut

100 üniteden oluşuyor

3 bin metrekarelik artriuma sahip

40 bin metrekare otopark alanı var

Günlük 20 bin ziyaretçi hedefleniyor

  • Etiketler:

Yorum Yaz