maritbet girişmaritbet
AVM'lere acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek

AVM'lere acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek

AVM'lerdeki ortak kullanım alanlarının ve 400 metrekareden büyük perakende işletmelerin görünür kısımlarına acil tıbbi durum butonu konacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, bu merkezlerin maliki ile yönetiminin, yetkili idarelerin ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, alışveriş merkezinde kullanımı ücretsiz sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanlarıyla ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zorunlu olan diğer alanlar oluşturulacak.

Alışveriş merkezi otoparkının müşteriler ve alışveriş merkezi içindeki perakendeciler haricinde kullanımını sınırlandırmak amacıyla alışveriş merkezi yönetimince süreli kullanıma bağlı ücretlendirme yapılabilecek.

Acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek

Acil tıbbi durumlarda ilk müdahalenin yapılabilmesi ve ihtiyaç halinde en yakın hastaneye sevkin sağlanabilmesi amacıyla alışveriş merkezinin kolay ulaşılabilir bir yerinde en az 20 metrekare büyüklüğünde acil tıbbi müdahale ünitesi oluşturulacak. Acil tıbbi müdahale ünitesinin girişinde Acil Tıbbi Müdahale Ünitesi yazısı ve işareti yer alacak. Acil tıbbi müdahale ünitesinin yeri yönlendirme levhalarıyla gösterilecek

Satış alanı 20 bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az bir acil tıp teknisyeni veya acil tıp teknikeri; 20 bin ila 50 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri veya acil tıp teknikeri bulunamayan hallerde en az 2 acil tıp teknisyeni; satış alanı 50 bin ila 100 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri; satış alanı 100 bin metrekare ve üzerinde olan alışveriş merkezinde ise en az birer acil tıp teknisyeni ve tıp doktoru bulundurulacak.

Çocuk oyun alanları oluşturulacak

AVM'lerde kolay ulaşılabilir yerlerde, her katta 10 metrekareden az olmamak üzere yeterli büyüklükte ve sayıda, içinde lavabosu, alt değiştirme ünitesi, emzirme koltuğu ve sehpa bulunan, yeterli iklimlendirme ve hijyen şartlarına sahip yeterli sayıda bebek bakım odası oluşturulacak.

Alışveriş merkezinde 0-10 yaş grubu çocukların oyun oynaması için yaş gruplarına göre ayrıştırılmış biçimde, ebeveynlerin çocuklarının gözetimini sağlayabileceği oturma yerleri bulunan yaralanma ve kazalara karşı güvenlik tedbirleri alınmış, yeterli sayıda çocuk oyun alanı oluşturulacak.

Satış alanı 100 bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az 30 metrekare; 100 bin metrekare ve üstünde olan alışveriş merkezinde ise en az 50 metrekare büyüklüğünde, içinde lavabosu bulunan, yeterli iklimlendirmeye ve ihtiyacı karşılayacak diğer niteliklere sahip, kadın ve erkekler için ayrı ayrı olacak şekilde, otopark haricinde olmak üzere ve alışveriş merkezinin kolay ulaşılabilir yerinde ibadet yeri bulundurulacak. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çocuklar için özel oyun alanları oluşturun!
  • 07.11.2016 14:47

Çocuklar için özel oyun alanları oluşturun!

Çocuklarımızın evde ya da odalarında verimli zamanlar geçirmeleri ve gelişim gös ...

AVM'lere acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek
  • 26.02.2016 13:56

AVM'lere acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek

AVM'lerdeki ortak kullanım alanlarının ve 400 metrekareden büyük perakende işlet ...

Çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!
  • 27.10.2015 08:21

Çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!

Develi’nin çocuk oyun alanında yaşanan skandalın ardından, bu alanların güvenliğ ...