maritbet girişmaritbet
AVM'lerden 90 milyar lira ciro hedefi!

AVM'lerden 90 milyar lira ciro hedefi!

AVM Yatırımları Konferansı, AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları biraraya getirdi.

AVM Yatırımları Konferansı, 7'nci yılında 9 farklı oturuma ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü Kadir Çöpdemir'in üstlendiği Konferans; AYD Başkanı, Multi Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü ve EMAAR Bölge CEO'su Ozan Balaban'ın açılış konuşmaları ile başladı. 

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'nin ilginç ve farklı bir ülke olduğu yorumunda bulunarak, "İhracatımız 150 milyar doların üstüne çıktı. Oysa 1990'lı yıllarda ihracatımız 15 milyar dolar seviyesindeydi. Artık kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye var karşınızda. Sermayesi güçlü şirketler ile iş adamlarımız dünya ekonomisinde önemli yer tutuyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Hulusi Belgü'nün ardından sözü alan EMAAR Bölge CEO'su Ozan Balaban, Son dönemlerde yaşanan kadına şiddet konusuna değindi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dikkat çekerek başladığı konuşmasında Dolar ve Euro'daki ani yükselişler 2014 yılı enflasyonunun beklenenin üzerinde çıkması ülke ekonomisine yön verenler açısından zorlayıcı olsa da konunun uzmanları 2015'in daha iyi bir yıl olacağı konusunda birleştiğini bilgisini paylaştı. 

Belgü, sadece yakın coğrafyada değil dünyanın her yerinde Türk işadamlarının yıldızlaştığını dile getirerek şunları söyledi: 
"50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünü temsilen gururla söyleyebilirim ki sektörümüz 2014 yılında büyümeye devam etti. Oluşturduğumuz değer rakamlara da yansıdı. Son 1 yılda alışveriş merkezleri olarak 9,8 milyon metrakerelik bir büyüklüğe ulaştık. 2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile AVM'ler devletimize 20 milyarlık vergi katkısı sağladı. Markaların büyümesine üretimin çoğalmasına organize perakendenin artışına, istihdam kapasitesinin 400 binin üzerine çıkmasına, sektörün yabancı yatırımların cazibesi ve Türkiye Ekonomisi'nin en önemli uzun vadeli kaynak sağlayıcı olmasına destek olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu sene ciro hedefimiz 90 milyar lira." 

Etkinlikte neler konuşulacak? 

Etkinlik aynı zamanda 9 farklı oturuma da ev sahipliği yapıyor. "Yeni Nesil AVM'lerin DNA'sı", "Perakende ve AVM Sektörü: Nerede Birlikte, Nerede Ayrı?", "AVM'lerde Yeni Nesil Ödeme Sistemleri", "AVM Sektöründe İnovasyon", "AVM'ler Neden Değerlidir? Rakamlar ve Öykülerle AVM'ler", "Ne Kadar Güvendeyiz?", "Tamamen Duyusal", "Gelelim Gerçeklere", "Enver Aysever ile Aykırı Sorular" başlıklı oturumlarda sektör her bir yönüyle incelenecek. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!
  • 16.12.2022 09:47

İSRA Holding, AYD'nin yeni oyuncusu oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 13. sü düz ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...

Hulusi Belgü, tekrar Multi Turkey'in başına geçiyor!
  • 12.02.2022 13:07

Hulusi Belgü, tekrar Multi Turkey'in başına geçiyor!

Multi Turkey, Pınar Yalçınkaya'nın görevinden ayrıldığını ve yerine Hulusi Belgü ...

"AVM’lere TSE Güvenli Hizmet Belgesi verilecek"
  • 09.09.2020 15:49

"AVM’lere TSE Güvenli Hizmet Belgesi verilecek"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, yeni dönemd ...