maritbet girişmaritbet
Şile'de arsa fiyatları 5 katına çıktı

Şile'de arsa fiyatları 5 katına çıktı

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Şile'de hayata geçirilen dev projeler bölgede arsa fiyatlarını yükselişe geçirdi.

İstanbulluların hafta sonu tatil rotalar arasında büyük ilgi gören Karadeniz kıyısındaki doğa harikası Şile, büyük yatırımlarla değerine değer katıyor. Yeni projelerle 12 ay yaşanacak bir çekim merkezine dönüşecek olan bölge 30 bin yatak ve kongre rezerv alanları üretmiş durumda.

HUZUREVİ VE DİYABET KÖYÜ İNŞA EDİLECEK 

Şile'de arsa fiyatlarının 5 katına çıktığını belirten ve ilçenin üç dönemdir Belediye Başkalığını yapan Can Tabakoğlu, insanların ilçelerine artık yatırım için geldiklerini belirterek şunları söyledi, "Şile, İstanbul'un Anadolu yakasının en büyük arazisine sahip. Nüfusun ihtiyacı olduğu sağlık sektörii gibi hedeflerimiz var. Huzurevi ve diyabet köyü inşaatına büyük önem veriyoruz. Yine dünyanın en büyük engelli köyü Şile'de inşa edilecek. Avrupa'nın en büyük diyabet köyü de burada olacak.

Yatırımcılar için önemli teşvikler sunduklarının da altını çizen Başkan Tabakoğlu, şöyle devam etti, "Sağlık turizmine yönelik öncelikler var. Bakanlık 20 milyar civan rakamı hedefliyor. Diyabet Vakfıyla diyabet köyünü, Engelli köyü Büyükşehir Belediyesi'yle başlatıyoruz. Birkaç yıl içinde Şile, İstanbul'un sağlık ve turizm merkezi olacak."

AĞVA'YA 7 TÜNEL

Anadolu yakasının en büyük arazisine sahip olunca ister istemez hareketlenen emlak piyasasını da soruyoruz. Deneyimli Başkan, "Şile'yi ekonomik olarak ikiye ayırdık. Kıyı Şile ve kırsal Şile olarak. Kıyı'da kongre, sahil ve kongre olarak ayırdık. Doğa harikası olan köylerimizde de doğa turizmini hedefliyoruz. Mini bir bacasız ve çevre dostu sanayimiz var. Emlak piyasası ciddi hızla harekete geçti. Plan öncesinde m2'si 50-100 lira mal olan arazi 300 lirayı yakaladı. Köylerdeki arazı, merkezi yakalar gibi oldu. Projelerin başlamasıyla bu daha da katlayacaktır" diyor.

Tabakoğlu sözlerine şöyle devam etti, "Şile, İstanbul- Çekmeköy üzerinden gelen üçüncü köprüyle Alemdağ'la buluşacak. Ağva üzerinden de Kocaeli, Kaynarca ve Ankara hattını oluşturan duble yol şu an otoyol olmuş durumda. Ağva bandında 7 tünel açılması planlanıyor. Üç yıl içinde tamamlanacak. Bu dev ulaşım projeleri bitliğinde Şile adeta bir aktarma noktası olacak. Tabii böyle olunca hızlı bir nüfus artışı da bekleniyor. Bu da emlak yatırımları demek."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şile'de arsa fiyatları 5 katına çıktı
  • 07.07.2015 14:38

Şile'de arsa fiyatları 5 katına çıktı

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Şile'de hayata geçirilen dev projeler b ...