maritbet girişmaritbet
Maltepe'de 61 milyon liraya 47 dönümlük plaza arsası

Maltepe'de 61 milyon liraya 47 dönümlük plaza arsası

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Maltepe'de 47 bin metrekarelik arsayı yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına satışa çıkardı. Arsa üzerinde ofis binaları ve okul inşa edilecek

Maltepe'de 61 milyon liraya 47 dönümlük plaza arsası


Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Maltepe'de 47 bin metrekarelik arsayı yap-işlet-devret modeliyle 49 yıllığına satışa çıkardı. Arsa üzerinde ofis binaları ve okul inşa edilecek
 

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Maltepe Aydınlıevler mevkiinde 47 bin 93 metrekarelik arsayı satacak. Muhammen bedeli 61 milyon lira olarak belirlenen mera vasfındaki araziye ofis binaları ve okullar inşa edilecek.
Taşınmazın üzerine, 28.12.2009 tarih ve 749/587 sayılı Vakıflar Meclisi Kararına istinaden aşağıda belirtilen şartlarda Yap-İşlet-Devret sodeli çerçevesinde, 2 adet iş merkezi ile ilköğretim ve ortaöğretim İnşaatı yapılacak.
Sözleşme süresi, inşaat öncesi iş ve işlemlerle inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 49 (kırkdokuz) yıl olacak. İşin süresi ve kira ödemeleri sözleşme tarihinden itibaren başlatılacak.

Arsanın özellikleri
İLİ: İstanbul
İLÇESİ: Maltepe
MAHALLESİ: Eski: Yeni Kariye, Yeni: Aydınevler
VASFI: Mera
PAFTA, ADA, PARSEL NO: (22/3), (121), (6)
YÜZÖLÇÜMÜ: 47093,69 m2
VAKIFLAR MECLİSİ KARAR TARİH VE SAYISI: 28.12.2009 – 749/587
MUHAMMEN BEDEL: 61.348.503,44 TL. (Altmışbirmilyonüçyüzkırksekiz binbeşyüzüçtürklirasıkırkdörtkuruş) (İnşaat Maliyet Bedeli Toplamıdır)
GEÇİCİ TEMİNAT: 1.840.455,10 TL. (Birmilyonsekizyüzkırkbindörtyüz ellibeştürklirasıonkuruş) (Muhammen Bedelin % 3'üdür)
İHALE TARİH VE SAATİ: 24/05/2010-15,30

İhale şartları şöyle sıralanıyor:
- İlk 5 yılın aylık kirasının (5. yıl dahil) 100.000,00-(Yüzbin) TL olması, bu kira bedelinin ihale artış oranı ile oluşacak yeni değerinin 5 yıllık toplamının sözleşme tarihinde hesaplanarak peşin ve nakit olarak sözleşmeden önce alınması, 6. yılın aylık kirasının asgari 100.000,00-TL' nin ihale artış oranı ile oluşacak yeni değerinin 1. yıldan başlayarak 5. yılın sonuna kadar her yıl için Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında kira artışı eklenerek bulunacak yeni değeri kadar olması, 7. yıldan işin (49. yılın sonuna kadar) süresinin sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedeline yıllık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında kira artışı eklenerek bulunacak bedelin aylık kira bedeli olarak alınacaktır.
- İş uhdesinde kalan yüklenici tarafından tüm masrafları karşılanarak ifraz, terk ve diğer imar işlemleri yapılacak.
- Taşınmazın tapu kaydında bulunan şerh, beyanların kaldırılması ile ilgili tüm iş ve işlemler, yüklenicisi tarafından yapılacak.
- İlk 5 yıl içerisinde statik, mekanik, elektrik ve diğer tüm uygulama projelerinin hazırlanması, ilgili kurum ve kuruluşlara onaylatılması, inşaat ruhsatının alınması ve tüm imalatlarının bitirilerek, ilköğretim ve ortaöğretim ile iki adet iş merkezinin faaliyete açılması konusunda her türlü izin ve görüşlerin alınması, imar durumunda değişiklik olması halinde de tüm bu iş ve işlemler yüklenicisi tarafından yapılacak. Binalar bitirilerek işletmeye açılacak, aksi takdirde sözleşme feshedilerek o tarihe kadar yapılmış olan tüm imalatlar İdareye terk ve teberru edilecek, ödenen kira ve yatırılan teminatın İdareye irat kaydedilecek.
- Sözleşme süresi sonunda (49. yılın sonunda) İdarenin günün şartlarına göre belirleyeceği aylık kira bedelini işletmecinin kabul etmesi halinde kiracılık dönemi başlayacak. Aksi takdirde tesis çalışır, bakımlı ve kullanılabilir şekilde hiçbir hak ve bedel talebinde bulunulmadan İdareye teslim edilecek.
- İdareye ait 121 ada, 6 parselin inşaat istikametinde (B) ile gösterilen kısım üzerinde yapılacak ilköğretim ve ortaöğretim özel okulların inşaatı ile (C) ve (D) ile gösterilen kısımlar üzerinde yapılacak olan 2 adet iş merkezi inşaatlarının değerlendirilmeleri imar durumundaki emsal değerler esas alınarak yapıldığından, uygulama projeleri de imar durumundaki emsal değerleri esas alınarak İdareyle yüklenici firma arasında mutabakat sağlanarak yapılacak. İmar durumundaki emsal değerlere göre yapılacak olan uygulama projelerinin brüt kullanım alanlarında büyüme veya küçülme olması durumunda kullanım alanlarına ve kullanım fonksiyonlarına göre ihale sonucunda belirlenen değerin metrekare bazındaki aylık kira bedeli esas alınacak. Büyüme veya küçülme olması durumunda buna göre yeniden değerlendirme yapılarak, taşınmazlardan alınacak aylık kira gelirleri de aynı oranda arttırılacak veya eksiltilecek.
- 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanuna ve ilgili diğer mevzuata aykırı herhangi bir nedenle sözleşme süresinin bitiminden önce taşınmazın ve tesisin (işletmenin) tahliye edilmesi halinde o tarihe kadar yapılmış olan tüm masraflar, haklar talep edilmeyecek ve yapılan imalatlar İdareye terk ve teberru edilecek.
- Taşınmaz üzerindeki yapılar gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıktırılacak. Enkazlar iş yerinden uzaklaştırılacak ve bu işlerin tüm finansmanı ve masrafları işin yüklenicisi tarafından karşılanacak.
- Yüklenici tarafından vakıf taşınmaz ve inşaatı üzerine hiçbir suretle haciz, ipotek, teminat vb. yükümlülükler konulmayacak. Bu şartlarla 49 yıl süreyle vakıf taşınmazı üzerine iş merkezi ile ilköğretim ve ortaöğretim okul inşaatı yapılacak.
- İstekliler ihaleye katılabilmek için; aşağıda istenen belgeleri ve tekliflerini, ihale şartnamesinin 9'uncu maddesine göre hazırlayacak. Belge ve teklifler şartnamenin 10'uncu maddesi doğrultusunda, yukarıda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 5. katındaki Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü Kalem Şefliğine verilecek.
- Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecek:
- Teklifi ihtiva eden kapatılmış ve mühürlenmiş iç zarf ile birlikte, kanuni ikametgâh belgesi. (Bu belge Muhtarlıktan alınacak. Şirketlerde bu belge aranmayacak.)
- Türkiye'de tebligat için adres beyanı. (Beyanda telefon, faks var ise e-mail bilgileri belirtilecek.)
- İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkarlar Odasından alınacak belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.
- Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.
- Gerçek kişi olması halinde, Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.
- Noter tasdikli imza sirküleri veya imza beyannamesi.
- Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza sirküleri.
- Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliği temsile yetkili olanların noter tasdikli imza sirküleri.
- İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin Noter tasdikli imza beyannamesi.
- İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için örneğine uygun Noter tasdikli (Ek-3) örnek forma göre düzenlenmiş ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı (Ek-4) örnek forma göre düzenlenmiş ortaklık sözleşmesi. 6224 sayılı Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu hükümleri uyarınca Türkiye'de faaliyette bulunmasına izin verilen yabancı şirketler ortak girişim olarak müracaat edebilirler.
- Mali durumu gösterir ilgili Bankadan (Ek-5) örnek forma göre alınacak Banka Referans Mektubu (muhammen bedelin asgari % 40'ı kadar kullanılmamış nakit kredisi veya teminat kredisi) (Genel Müdürlük teyit yazılı.) İsteklinin ortak girişim olması halinde, istenilen asgari miktar ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.
- İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.
- İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.
- Şirketlerin öz kaynaklarını gösterir bir önceki yıla ait bilançosunun ilgili Vergi Dairesinden veya yeminli Mali Müşavir tarafından tasdiklenmiş aslı veya Noter tasdikli sureti. (Gerçek kişilerde bu belge aranmaz.)
- Taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyanı.
- İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğüne nakit olarak yatırılmış geçici teminat alındı makbuzu veya İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü adına 2886 sayılı Yasaya (Ek-2) örnek forma göre alınmış yukarıda tutarı belirtilen geçici teminat mektubu. (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı.)
- İsteklinin ortak girişim olması halinde, istenilen asgari miktar ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.
- Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a,b,c,d,e,h,ı,i,j) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorunda. Ortak girişim olarak müracaat eden Yabancı şirketlerin, yeminli tercüman tarafından Türkçe'ye çevrilmiş (c,d,e) bentlerinde belirtilen belgeleri, Tüzel Kişiliğin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğuna veya Türkiye Dış İşleri Bakanlığına onaylatmaları gerekmektedir.
- Şartname eki (Ek-6) örnek forma göre düzenlenmiş teknik personel taahhütnamesi. (Ortak girişim olması halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.)
- İhale, yukarıda belirtilen tarih ve saatte Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No: 2 Taksim-Beyoğlu/İstanbul adresinde bulunan Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının 7. katında toplanacak olan İhale Komisyonunca yapılacak.
- İstekliler İhale Şartnamesini, mesai saatleri içerisinde 08:30-12:30 ve 13:00-17:00 saatleri arasında Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No.2 Taksim-Beyoğlu/İSTANBUL adresinde bulunan Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü hizmet binasının 5.katındaki Elektrik ve Tesisat Bürosunda görebilecekler.
- Daha önce İdareye kat karşılığı, /yap işlet devret (İnşaat Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama) Modeline göre iş yapıp, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 83. maddesine göre yasak fiil ve davranışlarında bulunup, ihalelere katılmaktan geçici yasaklama kararı alınanlar bu ihaleye giremeyecek.
- İsteklilerin Yeterlik için vermiş olduğu başvuru dosyası iade edilmeyecek olup, ihale üzerinde kalmayan istekli/isteklilerin geçici teminatları iade edilecek.
- Teklif dosyası, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürlüğü Kalem Şefliğine verilecek olup, dosyalar İdareye verildikten sonra dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacak.
- Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecek.
- Bu işe ait ilan bedelleri ile %04,95 ihale karar pulu ihale üzerinde kalan kişi veya firmalardan sözleşme yapılmadan önce def'aten tahsil edilecek.
- İdare gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
 
 
Başvuru;
TEL : 0212 251 88 10-(2519-2520)
FAKS : 0212 252 27 76
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz