maritbet girişmaritbet
Kanal İstanbul bir marka oluyor

Kanal İstanbul bir marka oluyor

Kanal İstanbul'la ilgili marka başvurusunda sürecin devam ettiği ve şu anda herhangi bir yasal engel bulunmadığını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, MHP Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim meydanlarında söylediği 'püskevit', CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Atma Recep din kardeşiyiz' sözleriyle 'Kanal İstanbul'a ilişkin patent başvurularında yasal sürecin devam ettiğini, yasal engel bulunmadığı takdirde bunların markalaşacağını söyledi. 'Patent ve Faydalı Model, Marka, Coğrafi İşaretler ve Endüstriyel Tasarım' verilerine ilişkin toplantıda konuşan Ergün, bütçenin yılın ilk yarısında son 41 yılın en başarılı performansını göstererek 2.9 milyar lira fazla verdiğini söyledi.

BAŞVURU 100 BİNİ GEÇER
Türkiye'nin son 9 yılda, hayatın her alanında yakaladığı ivmeyi sınai mülkiyet haklarına bakılarak da görülebileceğini söyleyen Ergün, Türkiye'nin, son yıllarda marka ve endüstriyel tasarım başvurularında, Avrupa'nın en çok başvuru yapılan ilk üç ülkesi arasına girdiğini ifade etti. Ergün, "2010'da, patent ve faydalı model başvuru sayıları tarihimizde ilk defa 11 bini geçti. İlk 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre, patent ve faydalı model başvuru sayısı yüzde 23 artışla 6 bin 616'ya, marka başvuru sayısı yüzde 28 artışla 54 bin 514'e, endüstriyel tasarım sayısı ise yüzde 22 artışla 19 bin 794'e yükseldi" dedi. Yıl sonunda patent ve faydalı model başvurularının 14 bini, marka başvurularının 100 bini, endüstriyel tasarım başvurularının da 40 bini aşacağını tahmin ettiklerini belirten Ergün, başvuruların en fazla olduğu illerin başında İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Bursa'nın geldiğini ifade etti.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz