maritbet girişmaritbet
İstanbul’da boş arsa yok

İstanbul’da boş arsa yok

İstanbul’da boş arsa kalmayınca yatırımcılar, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Çanakkale gibi yakın şehirlere yöneldi.

Şehrin birçok noktasında yapımına başlanan büyük projeler ve konut ihtiyacının sürekli artması boş arsa bırakmadı. Sektör temsilcileri, bu konudaki görüşlerini Anadolu Ajansı muhabiri ile paylaştı.

Sorunsuz arsa yok

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, sorunu değerlendirirken, "İstanbul'da problemsiz arsa olmadığı için insanlar ellerindeki arsayı mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalışıyor. Makul bir fiyatlı, problemsiz bir arsa bulmak mümkün değil" diye konuştu. Kentsel Dönüşüm Yasası'nın uygulanması gerektiğini dile getiren Ağaoğlu, "Ancak burada da bazı eksiklikler var. Arsa sahipleri ve alıcılar bağımsız gayrimenkul değerleme şirketlerine fiyat analizi yaptırmalı. Herkes kendi evini, arsasını maksimum ranta çevirme gayretinde ama deprem tehlikesi ve kentsel dönüşümün gerekliliği unutulmamalı" dedi.  

Taşı, toprağı altın İstanbul

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım'da arsa sorunun son 5 yıldır İstanbul'da olduğunu belirterek, "İstanbul'un taşı, toprağı altın' olan özdeyişimiz artık günümüzdeki arsa sorununu tam olarak ortaya koyuyor" dedi. İstanbul'daki arsa yatırımcısının il sınırı bölgelerine yöneldiğini vurgulayan Durbakayım, arsa spekülatörlerinin de yoğun olarak devrede olduğunu kaydetti ve şunları anlattı: "Spekülatörlerin birbirinden çok farklı fiyatlar vermesi nedeniyle arsa sahipleri 'bekle-gör' pozisyonu alıyor. Fiyatların astronomik seviyelere çıkması bile arsa sahiplerinin 'belki daha yüksek fiyata satabilirim' düşüncesinin önüne geçemiyor. Fiyatların yüksek olması veya arsa sahiplerinin satışı ağırdan alması nedeniyle de arsa satışları oldukça yavaş bir seyir izliyor." dedi.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım, İstanbul'da bütün yatırımcıların arsa bulmada sıkıntı çektiğini belirterek, "5-6 yıldır biz bunu görüyorduk. Biz yıllar önceki öngörülerimizin haklı olduğunu şu an görebiliyoruz" dedi.

Ulaşım, değeri artırıyor

Yıldırım, Trakya'ya yönelik ulaşım, raylı sistem, liman projelerinin bölgenin değerini daha da artırdığını söyleyerek, Tekirdağ'dan Yalova'ya deniz taşımacılığı, hızlı tren gibi projelerin fazlasıyla dikkati çektiğini vurguladı. Ayrıca "Bu bölgeler endüstriyel açıdan da değerlenecek. Küçük ve orta arsa yatırımcısı buraya çok önceden geldi. Artık üzerinde proje geliştirecek araziyi bulmak zor. Yatırımcı sadece Tekirdağ, Kırklareli değil İzmit, Balıkesir, Yalova, Çanakkale'ye gidiyor. Buralardaki bazı bölgeler 3-4 kat değer kazanmış olsa da henüz İstanbul'un çok çok gerisinde" diye konuştu. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...