maritbet girişmaritbet
İBB, arsalarını değerlendirmek için GYO kuracak

İBB, arsalarını değerlendirmek için GYO kuracak

Avrupa'nın önde gelen 20 şehri arasında kira getirisi en yüksek dördüncü şehir İstanbul oldu. Arazinin altın değerinde olduğu İstanbul'da, Büyükşehir Belediyesi de arsalarını satmayıp kendi değerlendirmek için gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurmaya karar verdi

Avrupa'nın önde gelen 20 şehri arasında kira getirisi en yüksek dördüncü şehir İstanbul oldu. Arazinin altın değerinde olduğu İstanbul'da, Büyükşehir Belediyesi de arsalarını satmayıp kendi değerlendirmek için gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurmaya karar verdi. Şehrin merkezindeki milyar liralık arsalar İBB GYO'ya devredilecek.

İngiliz The Daily Telegraph, Avrupa'da gayrimenkul yatırımı yapılabilecek en uygun 20 şehri belirledi. Liste yapılırken en yüksek fiyatta kira getirecek yerler hesaplandı. Listeye göre, Macaristan'ın başkenti Budapeşte ilk sıraya yerleşti. Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün ikinci ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın üçüncü sırada olduğu listede İstanbul dördüncü sırada yer aldı. Özellikle son 8 yılda gerçekleştirilen ulaşım, kültür ve spor yatırımları sayesinde birçok uluslararası organizasyonun İstanbul'da yapılması sağlandı. Yerli yabancı birçok şirketin yatırım için arazi aradığı İstanbul'da, büyükşehir belediyesi gayrimenkul yatırımı için yeni bir şirket kurmaya hazırlanıyor. Binlerce metrekare arazi ve yüzlerce gayrimenkulü bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 26. şirketini Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) adı altında kuracak. İstanbul'da Büyükşehir'in sahip olduğu arsa ve gayrimenkulleri artık satmama konusunda önemli bir karar aldıklarını belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Bundan sonra belediye olarak gayrimenkullerimizi satmıyoruz. Gayrimenkul yatırım ortaklığı kuruyoruz. Böylece kentin kendi değerlerini, kenti daha da büyüterek, halka açtığımız zaten halkın da katılımını sağlayacak şekle dönüştürecek bir şey kuruyoruz. Böyle bir şey de çok doğru ve akılcı bir iş. Bu şirketi kurmamızla birlikte birileri tarafından dillendirilen 'sattınız, birilerine rant sağladınız' iddialarını da ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.

21 Mart 2007'de ihaleye çıkarılarak Sama Dubai Gayrimenkul AŞ tarafından 1 milyar 156 milyon TL ile en yüksek teklifin verilmesine rağmen satışı gerçekleşmeyen Levent'teki İETT arazisini de yeni kurulacak şirket bünyesinde değerlendireceklerini kaydeden Topbaş, "İETT arsasını satmaktan vazgeçtik. O arsayı da bu işin içine koyacağız." diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Fatih Saraçhane'deki merkez bina ile Merter'deki hizmet binaları, Seyrantepe'de inşa edilecek 60 katlı binaya tanışacak. Proje 240 milyon liraya mal olup 2 yılda tamamlanacak. İSKİ, İETT ile birlikte 25 şirket ve müdürlükler aynı çatı altında toplanırken, boşalan binalar yeni kurulacak GYO AŞ bünyesinde değerlendirilecek.

Zaman/ Yasin Kılıç

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arazi sanatçısı Saype'den deprem bölgesinde anlamlı çalışma
  • 16.10.2023 16:36

Arazi sanatçısı Saype'den deprem bölgesinde anlamlı çalışma

"Saype" adıyla tanınan arazi sanatçısı Guillaume Legros, Hatay'da depremin ardın ...

TOKİ 50 ilde 575 arsayı açık artırmayla satacak
  • 17.03.2023 14:14

TOKİ 50 ilde 575 arsayı açık artırmayla satacak

Muhammen bedeli 6 milyar 118 milyon 378 bin 622 lira olan toplam 13 milyon 884 b ...

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Bakan Kurum'dan arsa ve iş yeri başvuruları hakkında video mesajı
  • 11.10.2022 14:06

Bakan Kurum'dan arsa ve iş yeri başvuruları hakkında video mesajı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

TOKİ İlk Evim ve İlk İş Yerim kampanyasının tüm detayları
  • 14.09.2022 16:33

TOKİ İlk Evim ve İlk İş Yerim kampanyasının tüm detayları

TOKİ İlk Evim kampanya başvuru şartları belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim D ...