maritbet girişmaritbet
Etiler Polis Okulu Arazisi’ne 5 bin konutluk proje yapılabilir!

Etiler Polis Okulu Arazisi’ne 5 bin konutluk proje yapılabilir!

TOKİ'ye devredilen Etiler'deki Turizm Ve Otelcilik Meslek Lisesi, Etiler Lisesi Ve Levent Meslek ile Yakın zamanda İstanbul Büyükkşehir Belediyesi'ne devredilmesi Planlanan Etiler Polis Okulu, hem sahip oldukları arazi büyüklükleri hem de konumlarıyla dikkati çekiyor

 

TOKİ'ye devredilen Etiler'deki Turizm Ve Otelcilik Meslek Lisesi, Etiler Lisesi Ve Levent Meslek ile Yakın zamanda İstanbul Büyükkşehir Belediyesi'ne devredilmesi Planlanan Etiler Polis Okulu, hem sahip oldukları arazi büyüklükleri hem de konumlarıyla dikkati çekiyor. Burada yapılacak projede en küçük dairelerin bile 1 milyon lira ile 1.5 milyon lira arasında satılacak olması projelerin değerini yükseltirken, sadece Polis Okulu arazisine 5 bin konutluk lüks bir sitenin yapılmasına olanak sağlıyor. Belediye seçimlerinden önce satışa çıkması beklenen okulların arazilerine Türkiye'deki önde gelen tüm müteahhit firmalarının başvurması bekleniyor.

Bölgeye yapılacak projelerle ilgili konuşan TURYAP İhaleler Müzayede Koordinatörü Rauf Bozok, bu okulların çok kıymetli bir bölgede yer aldığını belirterek, "Etiler Polis Okulu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) birkaç ay içinde devredilecek. Sonuçta belediye bunu Maliye Bakanlığı'nın da ihaleye çıkaracak. İhalesiz olması mümkün değil. İha1eye Çıkılırken nasıl bir mimari Olacağı, toplam satılabilir alan çıkacak. Ona göre de bir değer çıkacak. 30 dönümlü bir yer burası. 430 milyon TL üzerinden hesaplandığında metrekaresi 14 bin TL'ye geliyor. Emsal de çok önemli. Eğer emsal 2 olursa metrekaresi 7 bin LL olabilir. Ancak bu bölgede emsal genellikle 2.5'tur. Bu 30 bin dönümlük alanda 75 bin metrekare satılabilir alan anlamına geliyor ki bu da alana 5 bin konutIuk lüks site yapımına olanak sağlıyor" dedi.

Bu sitedeki en küçük dairenin ise 1 milyon TL ile 1.5 milyon TL'ye satılabileceğini ifade eden Bozok, "Dolayısıyla arsanın minimum değerinin 600-700 milyon TL'lere çıkabileceğini söyledi. Böyle bir yerin ihalesine Türkiye'nin belli başlı bütün firmalarının gireceğini aktaran Bozok, "Akmerkez gibi ofis, AVM ve rezidansların oldu bir proje de yapılabilir. Emsali de var. Akmerkez yapılabiliyorsa bu bölgede böyle bir proje de yapılabilir" dedi. Bozok, TOKİ tarafından İstanbul'a 125 okul yapılma karşılığında alınan Etiler'deki Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, Etiler Lisesi ve Levent Meslek liselerinin arsalarının ise hasılat paylaşım modeliyle yapılacağını belirterek, "Bunun için ihale açılacak. TOKİ'nin mülkiyetindeki bu alanı yine TOKİ'nin iştiraki Emlak GYO da alabilir. Bunu kendi bilançoları açısından yapıyor olabilirler" dedi. Polis okulunun arsanın Büyükşehir Belediyesi'ne devir protokolü gerçekleştiği anda hemen satışa çıkarılacağını belirten Bozok, diğer 4 proje için birlikte hareketin söz konusu olabileceğini kaydetti.

Leyla İlhan/Dünya

               

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi Kiptaş'ın!
  • 04.04.2018 16:04

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi Kiptaş'ın!

İBB'nin Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi ihalesini Kiptaş kazandı. İBB'ni ...

Etiler Polis okulu arazisinde hasılat paylaşımı!
  • 15.10.2016 10:04

Etiler Polis okulu arazisinde hasılat paylaşımı!

Kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu’nun 1 milyar dolarlık arazisi hasıtlat ...

Etiler Polis Okulu’nun arazisine yükseklik sınırı olmayan binalar dikilebilecek!
  • 18.02.2013 08:56

Etiler Polis Okulu’nun arazisine yükseklik sınırı olmayan binalar dikilebilecek!

32 bin metrekarelik Etiler Polis Okulu’nun arazisinin imar planlarında değişikli ...

Etiler Polis Okulu Arazisi’ne 5 bin konutluk proje yapılabilir!
  • 19.10.2012 12:07

Etiler Polis Okulu Arazisi’ne 5 bin konutluk proje yapılabilir!

TOKİ'ye devredilen Etiler'deki Turizm Ve Otelcilik Meslek Lisesi, Etiler Lisesi ...