maritbet girişmaritbet
Erzurum'da FETÖ/PYD için usulsüz arsa satışı davası!

Erzurum'da FETÖ/PYD için usulsüz arsa satışı davası!

Erzurum'da FETÖ/PDY'ye finans sağlamak amacıyla arsa satışı yapıldığı iddiasıyla açılan davada 1'i belediye başkanı 36 kişi yargılanıyor.

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir arsanın, "belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasına ilişkin eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Cengiz, Mehmet Suiçmez, Şenol Kaba, Cihat Aktaş, Yaşar Çiplak, Hüseyin Polat, Hadi Zaimoğlu, Yusuf Keskin, Hasan Sezai Aydoğan, İsmail Hakkı Akgün, başka suçtan tutuklu Erdoğan Yalçın ve tutuksuz sanıklardan Mustafa Alkan, Şamil Baki Çalık, Sefer Karabacak, Barbaros Özer ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, arsa satımı ile ilgili diyecekleri sorulan sanıklar ve sanık avukatları, bilirkişi raporunun arsa bedeli üzerinden değilde arsaya kurulan bina bedeline yönelik hazırlandığını ileri sürerek, raporu kabul etmediklerini söyledi.

Savunmaları alınan sanıklardan tutuklu sanıklardan Cihat Aktaş, iddianamede belirtilen FETÖ/PDY ile ilgilisi olmadığını, bugüne kadar bu yapıya hep karşı olduğunu savunarak, bu yapıya ait bankaya herhangi bir miktarda para yatırmadığını ve gazetelerine abone olmadığını savundu.

Sanık Yusuf Keskin de davanın ikinci celsesinde üzerine atılı suçlamalarla ilgili somut deliller olduğunun söylenmesi üzerine, "Hakkımda herhangi bir somut delil olmadığını fark ettim. Savunma yapmak için delillerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum." dedi.

Eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de bilirkişi raporunu kabul etmediğini, raporun arsa bedeli yerine bina bedeli yerine hazırlandığını ve o günün şartlarına uygun olmadığını ifade etti.

"FETÖ elebaşı Gülen'in kaldığı daireyi müze yapmak istediler" iddiası

Başkanlığı döneminde Aziziye ilçe sınırlarındaki Gez Köy civarında kentsel dönüşüm çalışmaları yapıldığı belirten Cengiz, şöyle konuştu:

"Her ne kadar ispatı olmamasına rağmen, Gez Köy'ün kentsel dönüşümü esnasında kamulaştırma aşamasında, alan içerisinde Fetullah Gülen'in kardeşine ait daire vardı. Kardeşi yanıma geldi. Cemaatten birilerinin kardeşine gelerek 'Bu yeri verme, müze yaptır' dediklerini bana söyledi. Ben de bunun kamulaştırmayı olumsuz etkileyeceğini gördüm. Bizim tutumumuz belliydi. Satışa muvafakat vermemesi halinde Ankara'ya gittiğimde durumu bildireceğimi söyledim. Yol vermedim. Bu da bizim bakış açımızı göstermektedir. Buna rağmen yaklaşık 230 gündür tutukluyuz. Ayrıca ben 2009 yılında başkan oldum. Söz konusu arsa hazırlanan iddianamede belirtildiği gibi olsaydı arsayı hemen satardım ama arsa iki yıl sonra satıldı. Gerek ailem gerekse benim psikolojim bozuldu. Tahliyemi istiyorum."

Cengiz, mahkeme heyeti başkanının, "ifadesinde geçen dairenin neden müzeye dönüştürülmek istendiğini" sorması üzerine, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in söz konusu dairede kaldığını söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, Aziziye ilçesindeki bir gayrimenkulün, "Aziziye Belediye Başkanlığınca sahte belge düzenlenerek 4 Mayıs 2011'de FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiaları üzerine, dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şenol Kaba'nın da aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında, "resmi belgede sahtecilik", "görevi kötüye kullanma", "ihaleye fesat karıştırma" ve "silahlı terör örgütüne üye" olma suçlarından dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamede, sanıklardan Fatih Cengiz ve Şenol Kaba'nın "Silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "görevi kötüye kullanma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 13 yıl 6 aydan 32 yıla kadar hapsi, diğer sanıkların ise benzer suçlardan 5 yıldan 32 yıla kadar değişen sürelerde hapsi isteniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının sızdırılması soruşturmasında 9 gözaltı kararı
  • 14.03.2023 10:29

Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının sızdırılması soruşturmasında 9 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşt ...

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"
  • 19.02.2021 09:32

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 3'üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 15 ...

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!
  • 21.10.2020 17:26

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Yakutiye ilçesi Kavak Mahallesi'nde yapımı tama ...