maritbet girişmaritbet
Ceyhan Nehri'nin suyu verimli arazilerle buluştu

Ceyhan Nehri'nin suyu verimli arazilerle buluştu

Kahramanmaraş'ta 20 yıl önce Ceyhan Nehri'nin suyunun Amik Ovası'na ulaştırılması için başlanan Orta Ceyhan Menzelet Projesi'nin 1. etabı tamamlandı

Ceyhan Nehri'nin suyunun Amik Ovası'na ulaştırılması için 20 yıl önce başlanan Orta Ceyhan Menzelet Projesi'nin birinci etabı tamamlanarak 46 bin 500 dekar araziye su verilmeye başlandı.

Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'daki tarım arazileri için hayati önem taşıyan ve GAP Eylem Planı kapsamına alınmasıyla da çalışmaları hızlanan projenin, 38 kilometrelik birinci etabındaki tarım arazilerine su verildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılan 4 etaplık projenin yaklaşık yüzde 50'sini oluşturan birinci sahada, 18 metre enindeki kanallardan saniyede 80 metreküp su akışı sağlanıyor.

Tamamlandığında 1 milyon 60 bin dekar araziyi sulayacak projenin birinci etabı yaklaşık 400 milyon liraya mal oldu.

"İkinci ürün için fırsat doğdu"

DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Ceyhan Menzelet Projesi'nin Kahramanmaraş-Gaziantep ve Hatay illerini kapsayan hayati bir öneminin olduğunu söyledi.

Hükümetin desteğiyle GAP kapsamına alınan projenin çalışmasının da hızlandığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"GAP kapsamına alınan projenin ödenek problemi ortadan kaldırılmıştır. Bugün itibarıyla Kılavuzlu projemizin birinci kısmını tamamladığımızı müjdelemek istiyorum. Bu yıl Kılavuzlu ana kanalına sulama suyu vererek yaklaşık 38 kilometrelik sahada ana kanaldan çiftçilerimizin sulama yapmalarını sağlamış bulunuyoruz. Birinci kısım projesiyle 46 bin 540 dekar arazi sulanacak."

 Projenin gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Aydın, çiftçilere ikinci ürün için de bir fırsat doğduğunu vurguladı.

Aydın, yaklaşık 15 kilometresi kent merkezinden geçen kanalın etrafında çeşitli güvenlik önlemlerinin alındığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maraş'ta sular çekildi, asırlık köy ortaya çıktı
  • 10.10.2016 12:44

Maraş'ta sular çekildi, asırlık köy ortaya çıktı

Son yılların en kurak günlerini yaşayan Kahramanmaraş'ta, akarsu ve barajlardaki ...

Ceyhan Nehri'nin suyu verimli arazilerle buluştu
  • 08.07.2015 11:20

Ceyhan Nehri'nin suyu verimli arazilerle buluştu

Kahramanmaraş'ta 20 yıl önce Ceyhan Nehri'nin suyunun Amik Ovası'na ulaştırılmas ...