maritbet girişmaritbet
Çatalca ve Silivri’de arsa çılgınlığı başladı

Çatalca ve Silivri’de arsa çılgınlığı başladı

Spekülasyon olmasın dendi ama “Kanal İstanbul” projesinin açıklanmasının ardından bölgede yapılan satılık arsa ve emlak aramaları % 349 arttı

27 Nisan 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Kanal İstanbul” projesinin ardından Silivri ve Çatalca bölgesine ilgi rekor derecede arttı.

Kapsamında; Karadeniz ile Marmara denizi arasında yaklaşık 45 ile 50 kilometre arasında bir kanal yapılacağı ve bu bölgede oteller, kongre-fuar merkezi ve havalimanı inşa edileceği belirtilen projenin tam olarak nereye yapılacağı gizli tutulmasına rağmen Çatalca ve Silivri'de arsa ve emlak aramaları %300'ün üzerinde yükseldi. 

Arama Çubuğunda “Kanal İstanbul”

Aylık 22 milyon tekil ziyaretçisi ve 2 milyondan fazla ilanı ile Türkiye'de ilan ve alışverişin ilk adresi olan sahibinden.com sitesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre projenin açıklanmasının hemen ardından kullanıcılar sitede  “Kanal İstanbul” u aramaya başladı.

Ayrıca sahibinden.com sitesinde ilan arama ve görüntüleme istatistiklerine göre 27 Nisan tarihinden itibaren Çatalca ve Silivri bölgesi için yapılan emlak ve arsa aramaları rekor düzeyde bir artış gösterdi. sahibinden.com yetkilileri aramaların özellikle “satılık arsa” kategorisinde arttığını belirtiyor. Verilen bilgilere göre satılık emlak aramalarında Çatalca'da %157, Silivri'de %72 ; satılık arsa aramalarında Çatalca bölgesinde %349, Silivri bölgesinde ise %137 artış gerçekleşti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz