maritbet girişmaritbet
Ataşehir ve Ali Sami Yen 1,5 milyara gitti

Ataşehir ve Ali Sami Yen 1,5 milyara gitti

İstanbul'da Mecidiyeköy ve Ataşehir'deki iki kamu arsası, toplam 1,5 milyarlık satış bedeline ulaşarak "İstanbul'un taşı toprağı altın" lafını doğruladı

Kaynak: Selma ŞENOL  / BUGÜN
 
İstanbul'daki iki kamu arsasının satışı, İstanbul'un taşı toprağı altın lafını doğruladı. Mecidiyeköy'de bulunan Ali Sami Yen Stadı'nın arsasının dün yapılan ihalesinde en yüksek teklifi 416,5 milyon lira ile Nurol-Aşçıoğlu konsorsiyumu verdi. Muhammen bedeli 407 milyon 25 bin lira olan stadın ihalesi teknik olarak sonuçlandı.
 
İmar  planı uyarınca arsaya rezidans ve alışveriş merkezi yapılacak. Aşçıoğlu İnşaat stadın yanında bulunan Likor Fabrikasının arsasının da sahibi. Kısa bir süre önce gazetemize açıklama yapan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ihaleyi kazanması halinde iki arsayı birleştirerek büyük bir proje yapacağını belirtmiş ve "Bu ihale bana yakışır" demişti.
 
MİMAR YARIŞMAYLA SEÇİLECEK
Öte yandan Emlak Konut'un Ataşehir'deki 99 dönümlük arsasının 1 milyar 161 milyon liraya satışına ilişkin Varyap-GAP İnşaat konsorsiyumuyla önceki akşam protokol imzalandı, bedelin yüzde 20'si aynı gün tahsil edildi. Böylece şehrin çok önemli noktalarında bulunan iki arsanın satış bedeli 1,5 milyar lirayı aşmış oldu.

Ataşehir'deki arsa için Emlak Konut, 50 gün süren incelemesini tamamlayarak, şirketlerin mali gücünün arsayı almaya yeteceğine karar verdi. Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Ataşehir'i taçlandıracak bir proje yapacaklarını, bunun için mimar ve projenin yarışmayla seçileceğini söyledi. Yarışma koşulları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Arsaya ikinci en yüksek teklifi 944 milyon lira ile Artaş-Öztaş konsorsiyumu vermişti.
 
BİR ARSA DAHA ALDI
Öte yandan Ataşehir'de ödüllü bir proje olan Varyap Meridian'ın inşaatını sürdüren Varyap Grubu, projenin yanıbaşındaki arsayı da başkasına kaptırmadı. Meridian'ın yanıbaşında bulunan Emlak Konut'un 40 dönümlük arsasını 50 milyon TL vererek satın aldı. Buraya yeşilin öne çıktığı özel bir proje geliştireceklerini belirten Süleyman Varlıbaş, arsanın konut değil, bir kültür ve sosyal amaçlı yaşam alanı olarak değerlendirileceğini, projenin mimar Emre Arolat tarafından hazırlanacağını açıkladı. Seyrantepe'de Galatasaray'ın stadının son sürat devam ettiğini de anlatan Varlıbaş, kaba inşaatın yüzde 80'inin tamamlandığını, stadın zamanında yetişeceğini belirtti.
  • Etiketler:

Yorum Yaz