maritbet girişmaritbet
Aslan Yaşar: Zengin olmanın yolu arsadan geçiyor!

Aslan Yaşar: Zengin olmanın yolu arsadan geçiyor!

Ahi Gayrimenkul, İstanbul Arnavutköy'de konut ve arsa yatırımcılarına büyük avantajlar sunuyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Yaşar'a göre bu bölgede yatırım yapanlar kısa sürede çok kazanacak...

 

Gayrimenkul sektörü son yıllarda bir hayli hareketli. Çünkü ister büyük, ister küçük olsun hemen her yatırımcının en gözde yatırım aracı gayrimenkul olmuş durumda. Sağlam bir yatırım aracı olarak ortaya çıkan arsa yatırımları, hem uzun hem de kısa vadede yatırımcıyı mutlu ediyor. Ahi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Yaşar, dolar, euro, borsa gibi çoğu yatırım araçlarına göre arsanın sıfır riskle yüksek kar sağladığını ifade ediyor. Gayrimenkul sektöründe 28 yılı geride bıraktıklarını belirten Yaşar, bugüne kadar binlerce kişi ve kuruma hizmet verdiklerini söylüyor. Yaşar'la İstanbul'un en gözde ilçelerinden Arnavutköy'ün avantajlarını ve arsa alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştuk... 
 
Ahi ismi nereden geliyor? Şirketin kuruluş aşamasından bahseder misiniz? 
 
Gayrimenkul denildiği zaman aklımıza yatırım geliyor ve bu bizi heyecanlandırıyor. Şirketimiz ismini Ahilik'ten alıyor. Ahilik dostluk, kardeşlik ve dürüst satıcılık demektir. Kırşehir'de şeker almak için bir bakkala girdim. Bakkal aldığımız şekeri kese kağıdına koyduktan sonra üzerine iki kaşık toz şeker ekledi. Neden böyle yaptığını sorduğumda "Biz Ahi'yiz. Bizden size geçsin, sizden bize geçmesin" dedi. Bu davranış beni çok etkiledi. Ahilik bir felsefe, ideolojidir. İnsanların dostluk ve dürüstlük içinde yaşamalarını sağlayan bir sistemdir. 1200'lü yıllarda Ahi Evren hazretleri Türkistan'da bu sistemi kurmuş ve Kırşehir'e geldiğinde bu sistemi entegre etmiş. Selçuklulardan da Osmanlılara geçmiş. Osmanlılarda loncalar kurulmuş, adaletli tüccarlık yapılmış. Biz de şirketimize uygun gördüğümüzden bu ismi koyduk. Şirketi 1984 yılında İstanbul Zeytinburnu'nda kurduk. Ardından Bahçelievler'de çeşitli işler yaptık. 17 yıldır da Arnavut köy'de arsa arazi işi yapıyoruz. Daha önce tekstil sektöründe faaliyetlerimiz oldu. Nasıl ki yuvasız kuş olmayacağı gibi evsiz insan da olmaz dedik ve arsa işine yöneldik. Arsanın adı şimdi biraz modernleşti ve gayrimenkul yatırımı oldu. Arsa işi çok farklı bir şey. İnsanlar yaşamlarının belli bir dönem sonrası için yatırım yapma gereği duyuyorlar ve gelecekleri için yatırım aracı olarak arsayı görüyorlar. Bu yatırım insanlara geleceklerinde de gelir sağlamaya devam ediyor. 
 
Hangi bölgelerde hizmet veriyorsunuz? Yaptığınız projeler hakkında bilgi verir misiniz?
 
Arnavutköy, İstanbul'un en güzel, en güzide, çiçeği burnunda bir ilçesi. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri. Barajıyla, ormanıyla, golüyle farklı bir bölge, İstanbul'un birçok yerine su veren Terkos Gölü burada. Dünyanın en büyük 3'üncü havaalanı Arnavutköy'de yapılacak. Bu ilçede yaklaşık 25 semt var bunların çoğunda satış ofislerimiz var. Fabrika kurmaya uygun sanayi bölgeleri, toplu konut alanları, villa ve çiftlik kurmaya uygun yerler var. Buralara yatırıma son derece elverişli yerler. Konul yapmak için alınan arsalar yatırımcılarına daha fazla kazandıracaktır. Kendimiz de konut üretiyoruz. Ancak daha çok arsa konusunda çalışıyoruz. 
 
Arnavutköy'ün avantajları nelerdir? Burada yatırım yapmak isteyenlere neler tavsiye ediyorsunuz?
 
Biliyorsunuz İstanbul'da iki Arnavutköy var. Bizim faaliyet gösterdiğimiz bölge, daha önce Gaziosmanpaşa'ya bağlı olan ve kısa bir süre önce ilçe olan bölge. Yeni yapılan yollarla birlikte ulaşım çok kolay. Buraya gelen insanlar havası, doğası ve çevresi sayesinde kendilerini Karadeniz'de hissediyor. Oksijen bol. Kuzey Marmara yolu ve 3'üncü köprü bağlantı yollarıyla beraber Taksim'den, Kadıköy'den rahatlıkla gelinebilecek. Bu avantajlarından dolayı yatırımcı fazla beklemeden yatırımının faydasını görecek. Yani hem köy hem şehir hayatı olarak yaşanacak en güzel ilçe. Burası her iki yaşam tarzını da barındırıyor. 
 
Şu anda gündemde olan havaalanı ve 3'üncü köprü projesiyle ilgili neler söyleyeceksiniz? 
 
Burada yapılacak olan havalimanı Terkos Gölü'ne yakın olacak ve denize sıfır bir alana inşa edilecek. Etraftaki doğal yapıya zarar verilmeyecek. Havaalanının bazı özellikleri var. Burası bir defa ulaştırma bakanımızın verdiği bilgiye göre dünyanın en büyük 3"üncü havaalanı vasfına sahip olacak. Bu büyüklüğün getirdiği nüfus bölgenin değerini uçuracaktır. Ayrıca buranın yapım şekli çok farklı olacak. Uzaydan bakıldığında Edirne Selimiye Camii siluetlerinin görüleceği söyleniyor. Ben yapıldığı zaman sadece Arnavutköy'e değil, Türkiye'ye kazanç getirecek muhteşem bir organizasyon olacağını düşünüyorum. Buralardaki arsaların altın ya da pırlantadan öte, bulunmaz Hint kumaşı olacağını söylüyorum. Bölgede sadece havaalanı değil bunun yanı sıra Kanal İstanbul, metro hattı projeleri de var. Halkalı-Arnavutköy raylı sistem hattı gelecek ve bu projeler yatırımcıların gelirine gelir, geleceğine gelecek katacak çalışmalardır. Bunun yanı sıra 1 milyon nüfuslu yeni İstanbul sağlık projesi mevcut. Bu bölge içinde yer alan Kayabaşı'nda yeni bir şehir kuruluyor. İşte bu sirkülasyon yatırımcılarımıza büyük katkı sağlayacak. Yine Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri. Yerli yabancı birçok taliplisi var. Para da istemeden yapalım diyorlar. Yap-işletdevret modeli ön plana çıkıyor. 
 
Ülkemizde yeni gelişmekte olan mortgage brokerliği ile ilgili bilgi verir misiniz? Bu konuyla ilgili çalışmalarınız nelerdir? 
 
Bu konuda deneyimlerimiz ve eğitimlerimiz var. Şahsen ben mortgage brokeriyim. İnsanlara rastgele yatırım yapmamalarını söylüyorum. Gelsinler danışsınlar, yardımcı olalım. İşte mortgage brokerliği burada devreye giriyor. İnsanlar bankalara gidip, o anki stresle rastgele hareket ediyor. Mortgage brokerliği ise yarını düşünerek akılcı yatırım yapmayı öngörüyor. 
 
Gündemde olan kampanyalarınız hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Az satarak çok para kazanmak yerine, çok satarak çok kazanmayı tercih ediyoruz. Bunun anlamı şudur: Malın üzerine az kar koyup çok satmak istiyoruz. İstanbul gibi bir şehirde vatandaşları arsa sahibi yapmaya çalışıyoruz. İlk olarak insanlara 30-35 bin arası bir bütçeyle elektriği suyu gelmiş, ulaşımı kolay, yola yakın arsalar satıyoruz. İkinci olarak taksitli satışlarımız var. Bu sistemde arsa bedelinin yarısını peşin alıyoruz. Kalanını vade yapıyoruz. Üstelik bu kampanyada ne kefil, ne de vade farkı var. Yani "Ne dolar, ne altın, ne borsa. En iyi yatırım arsa." "İstanbul'da toprağınız olsun, isterse saksıda olsun." Bugün alınan bir arsa 10 yıl sonra müşterimize 2 daire veriyor. Vatandaş 10 yılda 2 daire parası biriktiremez. Bu açıdan bakıldığında sloganımız tutuyor. Bugün baktığımızda mezarlıklarımız bile yetersiz. Bir kabristan yeri bir daire fiyatına satılıyor. O zaman şu çıkıyor ortaya; kabristana yer kalmayan bir şehirde arsa bile kalmaz. 
 
Arsa almak için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Arnavutköy'de kim arsa veya daire alır, 10 yıl beklerse 2 daire sahibi olur. Ücretli çalışan bir insanın 500 bin lira biriktirme şansı olmayacağına göre en iyi yatırım arsa. Zengin olmanın yolu da arsadan geçiyor, insanlara zengin olmanın sırrını veriyoruz burada. Arnıavutköy'ün geleceği inanılmaz, muhteşem. 
 
Kurum olarak hedefleriniz nelerdir? 
Çocukken izlediğim filmlerde, evlere arabalara özenirdim. İdeal olarak öyle güzel evlere, arabalara sahip olmayı hedefledim. 50 yaşına kadar hiç tatil yapmadım. Bu uğurda 28 yıl sürekli çalıştım ve idealime kavuştum. İslediğim arabayı aldım, istediğim gibi bir evde yaşıyorum. Müşterilerimiz bizden arsa aldıklarında çok lüks evler yapmalarına gerek yok. 
Prefabrik, depreme dayanıklı çok güzel evler var. Hem maliyet olarak çok daha uygun. Biz de bu yolda yeni çalışmalara başladık. Toplu konut projelerimiz var ve bunları zamanı geldiğinde açıklayacağınız. 
 
Aslan Yaşar kimdir?
1957 yılında Sinop Erfelek'te doğdum. Sinop'a Artvin'den gelmişiz. Artvin'e de Acaristan'dan Şeyh Şamil'in doğduğu köyden geldik. 28 yıldır arsa ve tekstil işi ile iştigal ediyoruz. Güngören'de belediye başkan yardımcılığı yaptım. 5 yıl Bahçelievler meclis üyeliği yaptım. 4 yıl İstanbul Ticaret Odası meclis üyeliği yaptım. Gençliğimde karate ve tekvando sporu yaptım. İşyerimizin açılışını değerli Başbakanımız Necmettin Erbakan yaptı. Siyaset akademisi ve İktisat mezunuyum. Çeşitli dergi ve gazetelere yazılar yazıyorum. Türk Hava Kurumu yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. Milli Gençlik Vakfı müesseseleşme birim başkanlığı yaptım. Mesder il başkan yardımcılığı yaptım. Sinop İşadamları Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesiyim. Ak Parti Bahçelievler ilçe kuruculuğu ve ilçe başkan yardımcılığı yaptım. MÜSİAD üyesiyim. SİHAD başkanıyım. Bizim amacımız insanları zengin etmek geleceklerinde mutlu yaşamalarını sağlamak. Son cümlemizi 'Ahi Evren'in sözü ile bağlıyoruz. "Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir."
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arsalar artık yatırım için değil, yaşamak için alınıyor!
  • 23.05.2021 07:45

Arsalar artık yatırım için değil, yaşamak için alınıyor!

Pandemi döneminde iş koşullarının değişmesi nedeniyle, yaşam alanlarında köklü d ...

Taşı toprağı altın İstanbul’da bu bölge çok prim getirecek!
  • 20.11.2014 11:38

Taşı toprağı altın İstanbul’da bu bölge çok prim getirecek!

İstanbul’da dev projelerin geldiği Arnavutköy bölgesinde satışa çıkarılan bu gay ...

İstanbul’un hangi bölgesindeki arsalar değerlenecek?
  • 11.04.2014 14:44

İstanbul’un hangi bölgesindeki arsalar değerlenecek?

Arsa yatırımlarında değerli bölgeleri gayrimenkul değerleme uzmanlarına sizin iç ...

Cansel Turgut Yazıcı: Doğru arsa yatırımı için uzun vadeli düşünün!
  • 04.04.2013 08:08

Cansel Turgut Yazıcı: Doğru arsa yatırımı için uzun vadeli düşünün!

İstanbul’un gelişim aksının değiştiği bu günlerde doğru yatırımın önemi artıyor. ...

Aslan Yaşar: Zengin olmanın yolu arsadan geçiyor!
  • 26.11.2012 15:33

Aslan Yaşar: Zengin olmanın yolu arsadan geçiyor!

Ahi Gayrimenkul, İstanbul Arnavutköy'de konut ve arsa yatırımcılarına büyük avan ...