maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu 4 arsayı bir servete satın aldı

Ali Ağaoğlu 4 arsayı bir servete satın aldı

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Bağcılar ve Kağıthane’nin de aralarında olduğu 4 arsayı bünyesine kattı.

Ünlü işadamı Maslak'taki iddialı projesine ise yılsonuna kadar başlayacak.  Ali Ağaoğlu inşaat sektöründe hız kesmeden büyümesini sürdürüyor. Türkiye'nin en iddialı ve kapsamlı konut projelerini gerçekleştiren Ağaoğlu, arsa porftöyünü de aynı hızla genişletiyor. Ünlü işadamı son 3 ay içinde 4 arsayı daha bünyesine kattı. Bunların ikisinin Kağıthane ve Bağcılar'da olduğunu anlatan Ağaoğlu, dört arsanın yatırım tutarının 300 milyon doları bulduğunu söyledi. Ali Ağaoğlu önümüzdeki dönemin iş takvimine ilişkin şu bilgileri paylaştı:
- Bağcılar'da 2 bin konutluk bir arsayı portföyümüze kattık. Hisseli araziydi, sorunluydu, çözdük. Bir tane deKağıthane'de merkezi bir yerde, bin- bin beş yüzkonutluk arazi aldık. Bunlar bu seneye yetişmez. 
- Yıl sonuna kadar Maslak'ta iki projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bunlardan 850 konutluk daha küçük çaplı projemizin satışı başladı. Tam da dövizin hareketlendiği dönem satışa çıktı. Yaklaşık yüzde 50'sini o dönem sattık. Daha iddialı ve büyük olanı ise sonbaharda tanıtıma çıkacak. 
- Bahçelievler'de Ateş Tuğla'nın eski arazisinin proje hazırlıkları, mimari çalışmalar devam ediyor. 2012 başına yetişir. Orada yeni konut yapılabilecek arazi yok. Konum olarak çok merkezi bir yer, daha çok ailelerin oturduğu bir bölge, bu nedenle projenin bekleyeni çok. 
- Veliefendi hipodromunun karşısındaki alanda imar çalışmaları devam ediyor, 2012'de başlayacağız. 
- Bu senenin kalan kısmında yaklaşık on bine yakın konutun inşaatını yapıyor oluruz. Seneye yeni arazilerle bu rakam 12-13 bin konut olur.
 

Hürriyet'in binası çok kıymetli
- Doğan Grubu, Hürriyet Medya Towers'ı değerlendirmek istiyor. O bölgenin (Güneşli-İkitelli) fitilini ilk biz 212 projemizi başlatarak ateşledik. Eskiden küçük arazi daha pahalı olurdu, şimdi tam tersi büyük araziler daha kıymetli, istediğin gibi proje yapabiliyorsun. Aydın beyin elindeki arazi hakikaten o bölgedeki en büyük arazi, güzel proje çıkabilir. Tabi ki biz de sektörde önemli bir oyuncu olarak her araziyle ilgileniriz. Her iki taraf için de tatmin edici olursa bakarız. 
- 212 Rezidansın satışlarının yüzde 80 i tamamlandı. O bölgenin handikapı vardı, yıkan ilk biz olduk. Bizden sonra da Boyner cesaret alarak güzel bir proje yaptı. Çok merkezi bir bölge, biraz ortada kalmıştı, şimdi 212 ile kimlik bulmaya başladı. İstikbal vadeden bölge orası.  
- Benim ilgilenmediğim bir yerde bile insanlar arsasının fiyatını arttırabilmek için Ağaoğlu ilgileniyor diyor, görüşüyoruz diye ismimizi kullanıyor. Eğer böyle arsasını değerlendirebiliyorsa, ona bir faydam oluyorsa bu beni mutlu ediyor. 
 

Benim görevim arsayı bulmaktır
İstanbul'da konut yapı stokunu en iyi bilenlerden biri olduğunu anlatan Ağaoğlu "Çocukluğumdan beri sektörün içindeyim, birçok yerde arsaya gidip bakmadan gidip aldığım olmuştur. İstanbul'u karış karış bilirim, gelişmelerin ne tarafa kayacağını gören bir insanım. Şirketteki asıl görevim budur. Arsayı bulur,satın almayı yaparım, projeyi geliştirinceye kadar mimarlık ofisimizle beraber çalışırım. Kısmen finansmanbana bağlı, şirkette başka görevim yok" dedi.
 

Bilgili ile anlaşırsak Hyde Park yaparız
Ali Ağaoğlu Serdar Bilgili ile şehre Hyde Park kazandırmak için görüşmelerde bulunduğunu da açıkladı. Ağaoğlu "Park Orman ve Fatih ormanları şehrin içinde kıymetli araziler. Doğayı bozmadan, aynı Central Park, Hyde Park gibi insanların sporunu yapabileceği, gezebileceği yerler olmalı. Ama buralar çok bakımsız. İnsanlar mangal yapmaya gidiyorlar. Park Orman'ı Serdar Bilgili 29 yıllığına kiraladı. Hemen yanında da Fatih ormanları var. Oda ki projeyi birbirine birleştirip çağdaş bir proje, İstanbul'un yüz akı olacak bir proje yapma imkanı var. Serdar Beyle görüşüyoruz, eğer kısmet olur beraber o bölgeyi İstanbul'a yaşam alanı haline getirmeyi planlıyoruz" dedi.

Selma ŞENOL-BUGÜN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!
  • 29.01.2024 14:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı
  • 09.03.2023 15:14

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Kağıthane Ya ...

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu FPV dron ile görüntülendi!
  • 23.01.2023 15:21

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu FPV dron ile görüntülendi!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun FPV dron ile çekilen görüntüleri. ...

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...