maritbet girişmaritbet
Aksaray OSB’ye 40 dönüm arsa tahsisi yapıldı!

Aksaray OSB’ye 40 dönüm arsa tahsisi yapıldı!

Vali Altınok; Aksaray OSB’ye yapılacak arıtma tesislerinin de bakanlık tarafından kurulacağını söyledi

 

Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray Valisi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok Başkanlığında; Aksaray Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar'ın katılımıyla yapıldı.
 
Valilik Makamında yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aksaray Valisi Selami Altınok; Aksaray OSB ye yoğun taleplerin devam ettiğini söyledi.
 
Her toplantıda yatırım taleplerini değerlendirdiklerini ifade eden Vali Altınok 100 kişinin istihdam edileceği 40 dönümlük parsel tahsisi yaptıklarını bildirdi.
 
Aksaray da sanayi deki hızlı gelişimin devam ettiğini belirten Vali Altınok; bu gelişmelerle beraber sanayicinin yatırımcının önü açmak için özel bir gayret gösterdiklerini söyledi.
 
OSB'YE ARITMA TESİSİ
 
Aksaray'da her geçen gün güzel gelişmeler olduğunu belirten Vali Altınok; Aksaray OSB'ye yapılacak arıtma tesislerinin de bakanlık tarafından kurulacağını söyledi.
 
Aksaray OSB'ye yaptırılacak arıtma sistemi için ihalenin bakanlık tarafından Perşembe günü yapılacağını ifade eden Vali Altınok, ‘'Çevre ile ilgili yaşanan sıkıntıları bu sistem bittikten sonra yaşamayacağız. Aksaray'ın geleceği adına güzel şeyler oluyor. Tarım da hayvancılıkta, sanayinin hızlı gelişiminde bunun yanında hizmet sektörünün gelişimine katkı sağlayacak turizm alanındaki gelişmeler bizi gelecek adına umutlu kılıyor. Geleceğe çok güvenle bakıyoruz. Aksaray'ın yarınları bugünlerden daha güzel olacak' dedi
 
OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise yaptığı açıklamada, Aksaray Organize Sanayi Bölgesine Aksaray'dan Aksaray dışından ve yurtdışından dahi ciddi talep gördüğünü söyledi.
Son teşvik yasası ile birlikte Aksaray'ın ilgi odağı olmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta; OSB Yönetim Kurulu toplantılarında Aksaray'a yatırım yapacak yatırımcıyı da ciddi anlamda irdelediklerini bildirdi.
Aksaray'a yatırım yapacakların Aksaray'a, Türkiye'ye istihdam ve katma değer açısından ne katkı sağlayacağını değerlendirdiklerini söyleyen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, “En önemlisi de ilerde Aksaray ve ülkemize çevre açısından olumsuz bir etki bırakacak mı bunu da düşünmek zorundayız. Yoksa gelir bir yatırımcı 3-5 yıl yatırım yapar ama şehrimize ciddi anlamda olumsuz bir çevre bırakacaksa böyle bir yatırımda bizim için cazip değil.'dedi.
 
AKSARAY CİDDİ ANLAMDA İLERLEYEN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ
 
Aksaray'ın 5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşviki yasası ile 8-9 yıl içinde cazip bir şehir haline geldiğini en fazla yatırım alan 3 ilden bir tanesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta; son teşvik yasası ile de Aksaray'ın en çok ilgi gören şehirlerden olduğunu belirtti.
 
Belediye Başkanı Nevzat Palta açıklamasında; “OSB Yönetim Kurulu olarak başta sayın Valimiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla beraber şehrin siyasileri olarak milletvekillerimizle beraber şehrimize daha fazla yatırımcı gelmesi konusunda el birliği içerisinde katkılarımızı sağlayacağız. Aksaray hem sanayileşme hem şehircilik açısından hem de hükümetimizin yaptığı ciddi yatırımlarla ciddi anlamda ilerleyen bir şehir haline gelmiştir. Uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığımız bakanlık nezdinde uzayan OSB arıtma tesisi ile ilgili Perşembe günü ihale olacak bu problemde çözülmüş olacak. Aksaray'a ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun' dedi.
 
Yazete.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

LC Waikiki’ye Aksaray OSB’de 522 bin m2 arsa tahsisi edildi
  • 04.09.2020 10:43

LC Waikiki’ye Aksaray OSB’de 522 bin m2 arsa tahsisi edildi

47 ülkede 1022 mağazada faaliyet gösteren LC Waikiki’ye, Aksaray OSB’de 522 bin ...

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcı akını!
  • 02.12.2017 13:01

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcı akını!

Teşvik sistemi sayesinde Aksaray OSB tamamen dolunca, açılması planlanan üçüncü ...

Colins, Aksaray OSB'den 30 dönümlük arsa aldı
  • 12.12.2013 10:22

Colins, Aksaray OSB'den 30 dönümlük arsa aldı

Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından Colins, Aksaray Organize Sanayi Böl ...

Aksaray OSB’ye 40 dönüm arsa tahsisi yapıldı!
  • 06.12.2012 11:36

Aksaray OSB’ye 40 dönüm arsa tahsisi yapıldı!

Vali Altınok; Aksaray OSB’ye yapılacak arıtma tesislerinin de bakanlık tarafında ...

Selami Altınok: Aksaray'da turizm çeşitleniyor!
  • 24.11.2012 11:02

Selami Altınok: Aksaray'da turizm çeşitleniyor!

Aksaray Valisi Selami Altınok, turizmde il sınırlarına göre hareket edemeyecekle ...

Aksaray OSB’de atık su arıtma tesisi yaptırılacak!
  • 15.11.2012 08:30

Aksaray OSB’de atık su arıtma tesisi yaptırılacak!

Aksaray OSB Heyeti, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle atık su ...