maritbet girişmaritbet
2B arazilerinde başvuru sayısı 450 bini geçti!

2B arazilerinde başvuru sayısı 450 bini geçti!

2B statüsündeki arazilerini devletten satın almak üzere başvuranların sayısı 450 bini geçerken, bunlardan 100 bin kişi başvuru bedelini henüz yatırmadı

 

2B statüsündeki arazilerini devletten satın almak üzere başvuranların sayısı 450 bini geçerken, bunlardan 100 bin kişi başvuru bedelini henüz yatırmadı.

Orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin satışında başvuru rakamı 450 bini aşarken, Maliye Bakanlığı'nı tahsilat endişesi sardı. Parasız başvuru yapanlar için son ödeme süresini 28 Ocak'a kadar uzatan Bakanlık, tahsilatı yapabilmek için hak sahiplerini ikna etmeye çalışıyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre çok sayıda defterdarlıkta başvuru bedelinin alınamaması telaşı yaşanıyor. Muğla başta olmak üzere köylülerin hak sahibi olduğu çok fazla şehirde toplam 100 binin üzerinde kişinin başvuru bedelini ödemediği belirtiliyor.

Orman vasfını kaybetmiş arazilerin (2B) kullanıcılarına satışı için başvurular ilk olarak 30 Ekim 2012 tarihinde sona erecek iken, bu süre 28 Ocak'a uzatılmıştı. Bunun sebebi ise başvuru bedelinin ödenmemesi idi. Ekim ayı başı itibarıyla toplam 450 bin kullanıcıdan 300 bini başvuru yaparken, bunlardan sadece 160 bini başvuru bedelini ödemişti. Başvuruların önemli kısmı 14 ilde yoğunlaşıyor. Bu iller İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Sakarya,  Adana, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar ve Zonguldak.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün kadastro çalışması geç tamamlandığı için başvuru parasını yatırma süresi geçen hak sahipleri için de süre uzatımını masaya yatırdığı belirtiliyor. Özellikle Sakarya Defterdarlığı'nda binlerce kişinin tapu işlemleri tamamlanmadığı için haklarını yitirdiğine dikkat çekiliyor. Daha önceki süre uzatımının 26 Nisan'dan önce kadastrosu yapılanlara yönelik olduğunu aktaran genel müdürlükten bir yetkili, “Kanun çıktıktan sonra sekiz aylığa tabi olanların süresi uzatılmadı. 27 Nisan'da kesinleşenler aralıkta bittiği için çok sayıda kişi başvuru yapamadı. Sadece Sakarya'da binlerce kişi mağdur durumda. Bunlara yönelik de ilave bir süre uzatımı yeniden gündeme gelebilir.” dedi. Bakanlık, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışından 2013 yılı içerisinde 4,8 milyar lira gelir bekliyor.

TOKİ Haber

Yorum Yaz