maritbet girişmaritbet
Park Mavera 2 geliyor! Makro-Akyapı yine şov yapacak!

Park Mavera 2 geliyor! Makro-Akyapı yine şov yapacak!

MÜSİAD Fuarı'na Tem 34, Ekspres 34 ve Metro 34 projeleriyle katılan Akyapı, Park Mavera 2 projesini Mart ayında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor

Son dönemde Başakşehir bölgesinde hayata geçirdiği konut projeleriyle dikkat çeken ve satış rekorları kıran Makro-Akyapı ortaklığı, yeni bir hazırlığa başladı. Emlak Konut GYO arsasında Park Mavera projesini hayata geçiren Makro-Akyapı ortaklığı, ön talep sürecinde projenin tamamını satınca harekete geçti. Park Mavera 2 projesi, şu anki Park Mavera projesinin hemen yanında yükselecek. Mart ayında satışa çıkması planlanan proje 550-600 konuttan oluşacak.

Akyapı Yönetim Kurulu Eşbaşkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Asmalı, 15. MÜSİAD Fuarı'nda emlaktasondakika.com mikrofonlarına konuştu. Bugüne kadar yüklenici olarak birçok önemli projede yer aldıklarını belirten Mahmut Asmalı ‘Sektörde önemli projeler yapmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Park Mavera iki günde bitti

Park Mavera projesinin satış süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Asmalı ‘Bizim projeyle ilgili bir dünya reklam hazırlığımız oldu ancak tüm hepsini iptal ettik. Çünkü ön talep sürecinde 15 bin başvuru geldi. Lansman günümüze 15 gün kala talep nedeniyle satışa açtık. Ancak iki günde 670 konutun tamamı satıldı. Vazgeçenler olabilir diye düşündük. Sadece 25-30 daire geri döndü, onlarda yedek müşteriler tarafından hemen satın alındı. Biz aslında buna Allah'ın bereketi diyoruz' şeklinde konuştu.

MÜSİAD'a 3 yeni projeyle çıkarma yaptı

15. MÜSİAD Fuarı'na 3 yeni projeyle katılan Mahmut Asmalı ‘Metro 34 projesi Metal İş ve Demirciler Sitesi'nin kesişme noktasında. Burada cadde üstü dükkanlar olacak. Üzerinde yine ofis birimleri bulunacak. Ekspres 34 projesi de Basın Ekspres üzerinde inşa edilecek. Orada da nitelikli ofis alanları ile birlikte mağazalar yer alacak. TEM 34 projemiz ise Hadımköy'de yükselecek. Gişelerin hemen yanında, sanayinin içerisinde 218 bin metrekarelik sanayi kompleksi inşa edeceğiz. Ağır yük taşımaya elverişli olacak olan projemizde her kata tır girişi olacak' dedi.

Bahçetepe'de yüzde 100'ün üzerinde prim

Bahçetepe İstanbul'un yüzde 100'ün üzerinde prim yaptığını belirten Asmalı ‘Bizden ilk alanlar daima kazanıyor. Başakşehir'in çehresini değiştirdik. Yeni Merkez projesiyle birlikte bölge daha da değişecek. Bölgedeki kamu kurumları bir arada olacak' diye konuştu.

15 milyon liralık toplu satış

15. MÜSİAD Fuarı'nı değerlendiren Asmalı ‘Birçok yabancı yatırımcı birikimlerini Türkiye'de değerlendirmek istiyor çünkü ülkemiz çok güvenli bir liman. 20 gün önce 15 milyonluk toplu satış gerçekleştirdik. Türkiye'yi seven ve burada yaşamak isteyen birçok Körfezli yatırımcı var' açıklamasında bulundu.

Yeni yönetmelikte mağduriyet olabilir

İnşaat sektörüne olan girişlerin denetim altına alınması gerektiğinin altını çizen Mahmut Asmalı ‘Ön ödemeli konut satış süreciyle ilgili olarak devlet yeni bir yönetmelik çıkardı. Tüketicin lehine olan durumlarda var, ama bizim itiraz ettiğimiz konularda bulunuyor. Bu yasa ön bilgilendirme sürecini getiriyor. Artık ruhsat almadan konutların satışı yasaklandı, 36 aya kadar projeyi bitirme zorunluluğu getirildi. Bunların hepsine evet diyoruz. Müşteri tüm bilgileri aldıktan sonra daireyi aldığını belirtiyor. Gidip noter sözleşmesi yapıyoruz. Ancak müşterinin hiçbir sebep göstermeden 14 gün içinde cayma hakkı bulunuyor. Biz buna sıcak bakmıyoruz. Noterde sözleşme yapılıp, sonradan vazgeçiş olursa bizim mağduriyetimiz ortaya çıkıyor. Bize göre bir ön protokol yapılsın, düşünsün, bir hafta düşünsün. Ancak noterden yapılmasın. Bir konut kampanyaya çıktığı zaman çok masrafı oluyor. Gelen müşteriye o daire kalmadı diyoruz çünkü noterden satış yapmışız. Ancak sattığımız müşteri 14 gün sonra daireyi geri veriyor. Bu bizim mağduriyetimiz anlamına geliyor' şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konutta ertelenen ihtiyaçlar gündeme alınmaya başladı!
  • 25.09.2017 15:36

Konutta ertelenen ihtiyaçlar gündeme alınmaya başladı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Ku ...

Gayrimenkul Sertifikası pay satışı TOKİ'yle başladı!
  • 08.03.2017 15:49

Gayrimenkul Sertifikası pay satışı TOKİ'yle başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) öncülüğünde hayata geçirilen G ...

Gayrimenkul Sertifikası’nda paylar 42,5 TL’den satılacak
  • 08.03.2017 10:51

Gayrimenkul Sertifikası’nda paylar 42,5 TL’den satılacak

Ev veya iş yeri projelerinin tamamının gayrimenkul sertifikası ile finansmanını ...

Park Mavera'nın 2. etabında rekor bekleniyor
  • 22.10.2015 10:54

Park Mavera'nın 2. etabında rekor bekleniyor

Başakşehir Yeni Merkez’de inşa edilen ve yüksek prim getiren Park Mavera, birinc ...

Türkiye’de GYO piyasası ne durumda?
  • 17.12.2014 11:13

Türkiye’de GYO piyasası ne durumda?

Gelişen ve büyüyen Türk inşaat sektörü, GYO'lara yeni bir alan açtı. Türkiye'de ...

Emlak Konut’tan İstanbul Başakşehir’e 785 konutluk dev proje!
  • 12.12.2014 17:07

Emlak Konut’tan İstanbul Başakşehir’e 785 konutluk dev proje!

Başakşehir'de Emlak Konut GYO imzalı projelere bir yenisi daha ekleniyor. İkitel ...